Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Tort cu fulgi de cereale si mere






 A venit toamna!!! In sfarsit!! E anotimpul meu preferat, doar m-am nascut toamna ;-)
Si ce altceva mai bun si mai gustos sa prepari intr-o zi de toamna, daca nu un tort cu mere, huh? Plus cereale de ciocolata, peferatele noastre. Asadar, m-am inscris cu mare drag in Campania Dr.Oetker, imbogateste aromele toamnei!
Din acest retetar am mai preparat inca o prajitura, anul trecut, Prajitura cu pere si scortisoara, care a fost delicioasa si de efect ;-)

Esentele de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aroma intensa care se mentine si dupa coacere. Pe langa deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker îsi ofera si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta. Cu doar 3 esente de la Dr. Oetker de 38 de ml poti castiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucatariei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit. Inscriete în promotie, trimitand numarul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Nu uita sa intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poti înscrie în campania nationala de Esente Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferata din retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.


 Ingrediente:
80g unt moale,
50g zahar pudra,
1 plic Zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 varf de cutit cu scortisoara,
3 oua,
50g zahar,
100 g nuci,
60 g pesmet,
1 lingurita cu Esenta de portocale Dr. Oetker.

Pentru umplutura:
500 ml iaurt,
4 linguri cu zahar pudra,
180g Vitalis Musli cu ciocolata,
1 mar,
sucul de la o portocala,
1 plic Gelatina Dr. Oetker,
250ml smantana dulce.

Pentru glazura:
1 plic cu Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker.

Pentru decor:
3-4 linguri Vitalis Musli cu ciocolata Dr. Oetker,
cateva felii mar,
suc de lamaie.


Mod de preparare:

1. Freaca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, scortisoara si galbenusurile.




 Incorporeaza usor nucile, pesmetul si esenta de portocale.

  
Adauga albusurile batute spuma cu zaharul.

2. Toarna compozitia într-o forma cu inel detasabil unsa si tapetata cu faina (cu diametrul de 26 cm) si întinde uniform. 


Lasa la cuptor, la foc moderat, (cuptor electric: 160 ºC, cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC, cuptor cu gaz: treapta 2) timp de aproximativ 45 de minute.

3. Pentru umplutura amesteca bine iaurtul cu zaharul pudra, musli, marul ras si sucul de portocala. 

 

Adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.

La final, pune frisca lichida batuta spuma.

4. Rastoarna peste blatul de nuca bine copt


si lasa la rece timp de doua ore. 
Indeparteaza inelul detasabil si imbraca tortul in frisca pregatita confrom instructiunilor de pe plic. 



Pe margine si in mijloc presara musli maruntit. Decoreaza cu felii de mar stropite cu suc de lamaie.

Si, in sfarsit, gata!!!


Si o felie delicioasa!!!




 Si nu uitati de Campania Dr. Oetker! Intrati pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, si inscrieti-va   în campania nationala de Esente Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferata din 
 retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.

Mai aveti timp pana pe 31 octombrie!!!!




24 de comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc! Blatul de nuca e minunat, merita incercat, iar crema merge si cu un singur plic de gelatina, cred ;-)

      Ștergere
  2. Arata tare bine! Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata tare bine, de-ti vine sa-l papi tot! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ti-l daruiesc cu drag pe tot, la schimb cu tortul tau Toffifeee!!! Deal??

      Ștergere
  4. Foarte fain si cu siguranta foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imbietor arata! Nu as refuza o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Eiii, cerealele si merele fac totul, eu doar le-am asezat ;-)

      Ștergere
  7. Ai facut o prezentare foarte frumoasa. Iar tortul asezat pe piersici arata excelent! Sper sa castigi la concurs. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata grozav, foarte original suportul!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult cum arata tortul facut de tine ! de-abea astept sa-l incerc si eu...apropo's, campania s-a prelungit pana la sfarsitul lunii Noembrie !
    O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.