Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 14 octombrie 2012

Cosulete de vita cu bacon, ciuperci si cartofi duchese

Made by Liana







Cosulete de vita cu ciuperci si smantana era o reteta pe care am zarit-o in revista Femeia de azi...din pacate, am ratacit-o pe undeva, n-am mai gasit-o, dar am pastrat ideea de cosulete de vita.
M-am gandit sa le umplu tot cu ciuperci si sa folosesc si un pic de bacon, apoi gandul mi-a zburat la cartofii duchese. Un cosulet plin varf va fi, mi-am zis ;-)
Si cum Teo a implinit cinci ani lungi si lati, la ceas aniversar a lansat un concurs foarte condimentat in parteneriat cu Afaf, un magazin online plin de condimente rare si deosebite, cum nu s-a mai vazut. Vizitati-l negresit, ca sa va convingeti, daca nu credeti ce va spun.
La multi ani, Teo, cu retete usoare, ilustrate, gustoase si condimentate in continuare!!!


Ingrediente:
muschi de vita,
 150g felii de bacon,
10 ciuperci champignon,
usturoi granulat,
ghimber macinat,
o lingura paprika,
1/2 lingurita cimbru,
2 linguri mustar dijon,
2 linguri sos de soia.

Pentru cartofii duchese:
500g cartofi,
60g unt,
1 ou,
un albus,
nucsoara,
sare,
piper alb.

Pentru decor:
salata Lollo Bionda

Mod de preparare:

Muschiul de vita se taie de-a lungul in fasii subtiri, in patru bucati.
Se face un bait, cu care se va unge carnea, din  mustar dijon,  sos de soia, paprika,  cimbru si putin piper.


 Se ung bucatile de carne pe ambele parti cu aceasta compozitie si se lasa peste noapte la frigider, acoperite cu o folie alimentara.

A doua zi, pe doua cani de cafea curate, cu gura in jos, punem de-a curmezisul doua felii de bacon,



 apoi doua felii de muschi de vita si le legam strans cu ata de bucatarie de jur-imprejur.




 La fel procedam si cu cea de-a doua cana. Asezam apoi canile cu carne in tava Delimano



si dam la cuptor la foc potrivit, circa 20-30 de minute, pana cand baconul da semne ca e prajit si se increteste pe la margini.
Scoatem tava din cuptor, taiem ata, intoarcem cana si gata cupa!!!


Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in bucati mari. Cand sunt fierti, se arunca apa, se adauga untul, oul, albusul,



sare si nucsoara



 si se amesteca bine de tot. Apoi, se umple un pos cu piure si se fac forme exact ca la bezele, cu varf.



Se dau la cuptor pana cand se auresc frumos.

 !! Am facut cartofii duchese separat, deoarece nu am vrut sa se usuce de tot carnea de vita. Daca puneam cartofii in cosulet si pe urma iar la cuptor, pana sa aureau, riscam sa mancam cartoane...:P



Ciupercile se spala, se curata si se taie felii, cu tot cu piciorus.


Baconul se curata de soric si se taie bucati.
Se pune wokul Delimano la incins, iar cand senzorul de caldura e rosu, se arunca baconul



si se lasa sa sfaraie nervos pana prinde culoare. Apoi, adaugam si ciupercile,


sare, usturoi granulat rasnit



 si ghimber macinat, care merge de minune cu ciupercile, chiar asa scria pe plic ;-)



 Cand si-au lasat zeama ciupercile, le mai lasam putin si  tragem wokul de pe foc.

Rupem salata, o spalam si o asezam frumos in farfurie cu marginile crete spre exterior. Asezam o cupa de vita si bacon direct pe o frunza de salata



 si o umplem cu ciuperci si bacon, apoi, deasupra, asezam cartofii duchese. Presaram paprika, umplem un pahar de vin rosu si ne asezam cu pofta la masa!


Mai chemam si o persoana draga la masa, ca doar dragostea trece prin stomac, nu-i asa? si ne bucuram impreuna de aceasta cina speciala.






Am taiat un cosulet in doua se vedeti ce frumos s-a facut carnea de vita




Ah, si era sa uit, tocmai cand soarele asfintise, mi-am adus aminte de biletul norocos cu Teo si Afaf...pfuuua, era cat pe ce sa-l ratez :P


Pofta buna si condimentata de viata, va doresc!!!

19 comentarii :

  1. Un preparat de 5*!
    Salvat pentru revelion.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee minunata! Delicioase cosulete, succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Ideea am preluat-o, dar umplutura am facut-o dupa gustul meu. puup

      Ștergere
  3. Suuuperrr!! Mama ce pofta mi-ai facut, da-mi si mie fo 10 cosulete, please! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi...de unde 10, ca de-abia sunt doua :P

      Ștergere
  4. Grozava mancare in toata legea, cand deschizi un restaurant, mi-ar face placere sa iau masa la tine ? ! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand voi deschide un restaurant, te angajez la mine ;-)

      Ștergere
  5. Pe masura ce citeam reteta, imi dadeam seama ca nu mai pot de pofta! Sa stii ca adaug cosuletele la lista aia cu care te amenint de ceva vreme!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a lasat gura apa, abia astept sa pun reteta in aplicare. Felicitari pt. rabdare!! Tibi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ma chemi si pe mine cand le faci, ok? ;-)

      Ștergere
  7. Cuscra , esti de nota 10 cu felicitari

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta da combinatie! O bunatate.. si mai arata si SUPER!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si pe facebook a arata bestial de tot
    dar aici parca arata de 100 de ori si mai frumos !
    Incredibil de frumos, si sant sigur ca si incredibil de delicios ! :)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.