Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 23 octombrie 2012

Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate

Made by Liana






..."Ce pasare grasa"?? Sunt fan, am toate albumele!"-e replica amuzanta a batranului din reclama la branza Delaco, dintr-o serie foarta haioasa care circula agresiv in ultimul timp in mass media.
Deci, sunt fan branza.
Sa fac o prajitura cu branza, atunci, nuu? Un desert  nu numai cu branza, ci si cu miere care da un gust grozav prajiturilor si pe deasupra, este si sanatoasa.Sa nu mai zic de migdalele caramelizate,ca astea-s durere!! :P
Reteta am gasit-o in revista Click Pofta Buna nr. 5/2011

Dificultate: mediu
Timp de preparare: 1h45'
Portii:12

Ingrediente:
Pentru aluat:
500g faina,
1 cub drojdie proaspata sau1 plic drojdie uscata,
50g zahar,
220ml lapte cald,
1 praf de sare,
100g unt,
1 ou.

Pentru caramelul de migdale:
200g zahar,
100g unt,
200g migdale,
100ml smantana dulce.

Pentru umplutura:
600g branzica cu smantana Delaco,
125g miere,
150g iaurt,
3 foi de gelatina sau1 plic gelatina,
50ml suc proaspat de portocale sau lamaie,
miere pentru decor.

Mod de peparare:

Aluatul: pui faina intr-un vas, faci o adancitura in mijloc, torni laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, amesteci,



acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca 30 de minute. Eu am pus vasul pe aragazul cu cuptorul pornit.
  Incorporezi oul, sarea, untul



 si framanti bine.



 Lasi la dospit inca o ora.



Caramelul: caramelizezi zaharul, adica pui zaharul intr-o tigaie si lasi sa se topeasca, adica sa se caramelizeze, pui untul-ATENTIE, SFARAIE RAU DE TOT!!!,fulgii de migdale-eu am avut doar o punga de fulgi si o punga de bucatele de migdale-torni smantana lichida, adica frisca, amesteci si dai deoparte.



Framanti din nou aluatul, intinzi o foaie pe care o asezi in tava Delimano sau o alta pe care o tapetezi cu hartie de copt.
Intinzi migdalele caramelizate



 si coci in cuptorul preincalzit 20-30 de minute. Lasi sa se raceasca in tava.

Inmoi gelatina in putina apa rece. Amesteci crema de branza cu mierea si iaurtul. Incalzesti sucul de portocale cu gelatina stoarsa-eu am folosit un plic de gelatina, nu foi-le pui in crema de branza si amesteci bine.
Eu am avut doar doua cutii de branza cu smantana de la Delaco,



am adaugat o banana si un plic de zahar vanilat,


plus 150ml frisca lichida batuta-ca sa compensez cele 200g de branza lipsa.




Tai blatul in doua, pui crema de branza



si acoperi cu bucata de blat cu migdale.

Amesteci trei linguri cu miere cu putina apa, o incalzesti la foc mic si ungi prajitura.





A fost delicioasa! Dupa ce a stat peste noapte la frigider, caramelul s-a inmuiat si a intrat in foaie, lasandu-l aromat si pufos.



Tudor a cules toate migdalele caramelizate de deasupra, doar e o veverita care adora rontaiala ;-))))

20 de comentarii :

  1. Bun rau! Prajiturile/placintele cu branza sunt preferatele mele! Pupaturi veveritoiului rontaicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, merci, asa zicea si Mircea intruna, hi,hi...pupaturi back la cei doi V ai tai...V tot de la veverite? :D

      Ștergere
  2. Mare coruptia asta in Romania !!!!!...Parca vad ca ma apuc de ea maine,il are rau pe vina-ncoa´!..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal, ca doar suntem o tara mare :P Apuca-te bine, puup

      Ștergere
  3. Auleo,am intrat unde nu trebuia:).. dar n-am făcut rău :).Am salvat-o pe sărbători .Ne place prajitura cu brinza tare mult.pup❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fanii branza nu gresesc niciodata, deci ai intrat bine ;-) pup

      Ștergere
  4. Ce bine arată! Cred şi eu că a fost delicioasă. Ca de altfel tot ce conţine caramel.... yammi-yammi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, caramelul asa fain s-o inmuiat si a intrat in blat...priceless ;-)

      Ștergere
  5. Vai de mine, migdale caramelizate, branza, suc de portocale si pe deasupra ai mai adaugat si o banana, o bunatate de prajitura!!! Trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, are di tati!! Incearc-o negresit ;-)

      Ștergere
  6. Arata minunat!!!! branza si caramel...salivez aici!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Altii zic ca nu se pupa branza cu caramelul, io zic ca e dragoste la prima vedere ;-)pupici

      Ștergere
  7. Este pe placul meu.Si eu sunt fan branza.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm...ce bunãtãti!!! caramelul mã omoarã:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! Ne omoara psihologic, zau asa :P

      Ștergere
  9. Branza, banana, miere, migdale...si caramelizate, pe deasupra !!!Un deliciu....nici nu poti sa-ti doresti mai mult...
    Te tzuc Liana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa! Nu poti sa-ti doresti decat inca un cubulet ;-) Te tzuc, Sidy

      Ștergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.