Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Muschi de porc cu carnati in paine






Vorba prietenului meu, Costin Stancu:"painea e de post".
Acum ca e umpluta cu muschiulet de porc, faceti si voi o exceptie. :P
Reteta de fata e adaptata dupa cea din cartea Preparate cu carne, Colectia Delicii in bucatarie, ed.Adevarul, 2011, si-anume Muschi de porc in crusta de paine. Acolo muschiuletul de porc  era acoperit de felii de mere fierte. Poate o sa fac candva si varianta originala.

Pregatire: 25',
Preparare:30',
Dificultate: medie,
Calorii: 691,
Vin recomandat: Sauvignon Blanc.


Ingrediente:
un muschiulet de porc,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
o ruda de carnati afumati,
600g faina,
1 plic de drojdie uscata Dr.Oetker,
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
1 lingura cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingura sare,
1 lingurita rasa zahar,
200ml apa calduta,
1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare:

Painea: Cerne faina cu drojdia uscata, adauga uleiul de masline, sarea, zaharul, cimbrul


 si toarna putin cate putin apa calduta si amesteca.
Framanta bine pana cand obtii un aluat omogen,



dupa care acopera-l si  lasa-l sa creasca la loc cald, cca o ora.



Freaca muschiuletul de porc cu sare si piper proaspat rasnite din rasnitele Kotanyi, si prajeste-l pe toate partile intr-o tigaie cu ulei de masline incins.


Scote-l si lasa-l sa se raceasca.
Curata carnatii de mat si taie-i felii. Carnatii de casa, afumati, de la soacra-mea. Senzationali!! :P

Dupa ce a crescut aluatul, intinde-l pe o planseta si pune muschiuletul in mijlocul lui.



Asaza si feliile de carnat.


 Inveleste muschiuletul in aluat in asa fel incat marginile aluatului sa vina sub muschiulet. Unge suprafata aluatului cu galbenusul batut, apoi mai lasa painea 15 minute la crescut.


Pune painea in cuptorul preincalzit la 200 de grade C si las-o pana cand devine aurie. Verifica cu o scobitoare daca aluatul e facut.

Si proaspat scoasa din cuptor!!!
Cimbrul din aluat i-a dat un parfum senzational!!



Lasa painea sa se raceasca, taie-o felii si serveste-le drept aperitiv.


Cine a rezistat?? Era calduta cand am taiat-o, noroc cu coltul painii ca a fost destul de mare si toti trei am poftit la el!

Daca l-ati fi vazut pe soarele meu, Tudor, cum topaia in jurul painii fierbinti zicand intruna: Ce frumoasa e painea, ce bine miroase si vreau paine!-nu stiu cine si cat ar fi rezistat sa nu-i dea, zau! :P



Si am mancat-o pe jumatate calda!! Atat de buna a fost!! Am sa o fac si de Pasti, ca e preabuna si va face senzatia pe masa de sarbatoare, sunt convinsa de asta ;-)

O veti face si voi? :P


Neaparat cu cimbru sa o faceti, nu uitati ;-)


5 comentarii :

  1. nu se face sa arati asa ceva unui gurmand! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bun trebuie sa fie! n-am incercat, dar vazand ca sunt foarte bine explicate etapele, o sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect de pus la lucru la pachet!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.