Cu ceva timp in urma am preparat aceasta reteta cu salau: Salau aromat cu garnitura de legume si ne-a placut foarte mult!! Salaul e un peste alb foarte gustos, de asta ne-am convins cu prisosinta, datorita firmei Ocean Fish, care-l importa tocmai din Tanzania!! De necrezut, nu-i asa?
Pentru ca punga de salau congelat de la Ocean Fish a fost mare, de 1kg, am impartit pestele in doua si am gatit doua retete: cea de mai sus si cea de fata ;-)
Reteta e o combinatie dintre reteta prezentata mai sus, referitor la peste, si o alta, referitor la garnitura, respectiv piureul de morcovi, din cartea Preparate din peste, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Ingrediente:
4 fileuri de salau (100g fiecare) Ocean Fish,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingura cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingura busuioc bio Kotanyi,
1 lingura patrunjel bio Kotanyi,
piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.
4 morcovi,
1 cartof mare,
200ml supa concentrata de legume/apa,
cimbru maruntit Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Salaul meu a fost congelat si am avut o punga de 1 kg de la Ocean Fish.
L-am impartit in doua, pentru doua retete.
Daca veti avea un salau proaspat, curatiti-l de solzi si de oase, eviscerati-l, apoi filetati-l, taiati-l pe lungime cu un cutit ascutit.
Daca aveti ierburi aromatice proaspete, spalati-le bine, zvantati-le, apoi tocati-le foarte marunt.
Eu am folosit ierburi aromatice uscate si bio de la Kotanyi.
Am pus cate o lingura din fiecare plic si le-am amestecat cu uleiul de masline extravirgin,
apoi am intins pasta peste fileurile de peste.
Am taiat un fileu pe lungime, apoi fiecare bucata in doua.
Asaza fileurile pe o tava unsa cu ulei de masline extravirgin
si coace-le la 6-7 minute in cuptorul preincalzitla 190 de grade C.
Piureul de morcovi
Curata cartoful si morcovii de coaja si taie-i rondele sau bucati mai mari daca sunt morcovi tineri. Pune-i la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Fierbe legumele la foc mic pana cand se inmoaie, apoi condimenteaza-le cu sare si piper proaspat rasnit din rasnitele Kotanyi si presara cimbrul maruntit,
apoi paseaza-le in blender sau cu blenderul vertical.
si lasa piureul sa se racoreasca.
Daca veti gasi salau congelat, neaparat sa nu-l ignorati si sa preparati aceste retete gustoase de Florii, ca e dezlegare la peste. Sau oricand vreti voi. Sarbatori frumoase s-aveti!!
cu piureul de morcovi nu te incurc, dar pestele il vreau!
RăspundețiȘtergere