Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 29 aprilie 2012

Chec cu ciocolata, vin rosu si scortisoara




Dragii mei, trebuie sa va marturisesc ca in aceasta saptamana, m-a lovit fericirea!!
 Si m-a lovit atat de tare cu un frigider Indesit de la Delimano, la cel mai mare concurs culinar pentru amatori din Romania. Si, in plus, la acest concurs la care particip deja de aproape patru luni, postand zilnic retete diferite in functie de tema saptamanii, am ramas in top 10 bucatari chef care au sansa de a castiga un curs de gatit la Toscana de o saptamana sau o excursie in doi la Roma de trei zile. Important e ca voi pleca in Italia, nu am fost niciodata si mi-am dorit sa vad Roma.
 Ca sa sarbatoresc cum se cuvine acest noroc, am preparat acest chec cu vin din cartea Deserturi cu ciocolata, din colectia Delicii in bucatarie, editura Adevarul.

 Pentru glazura de vin m-am inspirat din cartea Retete de succes de la Dr.Oetker, unde era aproximativ aceeasi reteta de prajitura, dar alte cantitati. Noroc la toata lumea, va doresc! Cin-cin!

Pregatire: 30 '
Preparare: 45'
 Dificultate: mica
 Ingrediente:
250g faina,
4 oua,
50g granule de ciocolata,
180g unt,
180 ml miere,
 1 plic zahar vanilat,
 1 plic praf de copt,
1 plic de zahar cu scortisoara,
 1 lingura cacao neagra,
1 pahar de vin rosu,
sare.

Pentru glazura:
 200g zahar pudra,
3-4 linguri vin rosu,
1 plic de zahar cu scortisoara.

 Pentru decor:
50g migdale prajite

Mod de preparare:
 1. Pune intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, mierea sau sirop de artar-cine are si vrea, eu nu am avut-zaharul cu scortisoara, cacaua neagra si un praf de sare, apoi amesteca bine toate ingredientele.


Bate separat ouale si incorporeaza-le treptat in compozitie. 2. Adauga faina, zaharul vanilat, praful de copt, vinul rosu...


si la sfarsit, granulele de ciocolata...eu am sacrificat niste oua si iepurasi de cioco ;-)))


Amesteca usor si toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Eu am primit forme speciale de hartie pentru chec


si l-am turnat acolo cu frica, mi-era ca o sa se sparga hartia si o sa iasa compozotia...preventiv, am pus hartia intr-o tava, si asa am bagat-o la cuptor. A iesit putina compozitie pe la colturi, dar nu a curs deloc. Totusi, nu mi-a placut ca s-a latit cam mult :( 3. Coace 45 de minute la 180 de grade si fa testul cu scobitoarea. Daca iese curata, checul e copt.


4. Pentru glazura, incalzeste putin vinul si amesteca-l cu zaharul cu scortisoara, pana cand se topeste zaharul. Apoi, toarna-l in zaharul pudra si amesteca pana cand se omogenizeaza.



Toarna glazura calduta peste checul racit.


5. Prajeste usor, intr-o tigaie fara grasime, migdalele. Lasa-le la racit. Cand sunt reci, presara-le peste glazura de vin...eu le-am apasat ;-)


Si o felie...de-men-ti-a-la!!! A iesit atat de buuun, si glazura aia parfumata cu scortisoara, pe care am rupt-o de pe chec, atat de buna a fost...si checul "insiropat" cu vin parfumat..mmm, o ne-bu-ni-e! Merita sa-l incercati!!!



Sugestie: Pentru persoanele cu intoleranta la gluten, se poate inlocui faina alba de grau cu 200g amidon de porumb sau de cartofi si 50g faina de orez. Cei care prefera o varianta mai usoara, vor folosi in loc de unt, 150g iaurt cremos integral si lapte cat sa obtina o compozitie moale si omogena.

28 de comentarii :

  1. Felicitari! Astept poze si tin pumnii in continuare :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Imi incarc bateriile pt. excursia asta ;-) puup

      Ștergere
  2. Felicitari Liana!
    Roma este superba si iti doresc din tot sufletul sa ajungi sa o vizitezi!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Liana, esti grozava, succes in continuare! Checul este o minunatie, imi place ciocolata sunt curioasa cum merge cu vinul :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot! Ciocolata merge de minune, se topeste in compozitie, predomina vinul cu scortisoara. Este un chec minunat, ti-l recomand cu caldura. Pupici multi

      Ștergere
  4. Eu iti doresc...Toscana :) Te vei intoarce de acolo si mai inspirata. Oricum felicitari si multa incredere in tine...tu ai prin talentul tau, o comoara care asteapta sa te faca pe deplin fericita. Ai sa vezi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru incredere, draga Vanda...eu, parca nu-mi doresc atat de tare Toscana...o sa raman cu cursul de bucatar si...mai departe, ce fac?...nimic...Om trai si om vedea...pupici multi :*

      Ștergere
  5. arata excelent si mi-ai facut pofta cu toate ca nu-s fan checuri.
    Pupici multi lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa, ca dupa reteta ta faimoasa de Chec Madeira s-au rupt multe guri ;-))) Iar asta cu vine e bestial, merita sa-l incerci, te pupam :* :*

      Ștergere
  6. Cred ca este super bun.Eu sunt o ciocolatoasa inraita.PUp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost super bun, s-a terminat rapid! E mai mult mult vin decat ciocolata, sa stii ;-)

      Ștergere
  7. Pffuuuuiii, fato, nici n-am mai citit reteta (da-s convinsa ca e super)...Felicitari pt rezultate si tinem pumnii sa ajungi in Italia. Si eu imi doresc tare sa vad Roma anul asta asa...prin novembre...stii tu :). Am inceput din timp sa bat apropo-uri doar, doar s-or prinde.

    Deci bafta maxima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci fain, Smarando! Eu am ramas cu apropourile ca noi tot intr-o criza o tinem :( Amu', uite ca mi s-au deschis si mie putin portile cerului si pot zbura ;-) puup

      Ștergere
  8. Ce bine arata,pot sa zic ca imi apartinea de drept jumatate din chec pentru ca era din cartea mea,pe eu nu stiu de ce nu prea am rasfoit-o...dar acum te iert si o sa-l fac si eu...vin sa am ca mi l-a baut Fane,l-am ajutat si eu cu un pahar...dar mai primesc eu si fac sigur.Prefer vinul facut in casa...de aceea astept rabdatoare...Te pup
    P.S. Sigur mergem la Roma ca doar de aia am stat atatea zile la calculator de am uitat si de noi si de familie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Jumatate de chec e a ta! Daca primesti mai mult vin, sa nu ma uiti nici pe mine ;-)Sigur mergem in Italia,treaba e oabla ;P puup

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari din suflet pentru premiu, sa il stapanesti sanatoasa , o sa fie un figider foarte fericit...la cate bunatati faci....iar reteta aceasta ...Doamne cred ca e o bunatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Naty!:* Checul cu vin a fost peste asteptarile mele, crede-ma, tb sa-l repet cat de curand ;-)

      Ștergere
  11. Felicitari draga mea Liana, meriti din plin sa castigi! Iar checul arata super grozav!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga mea Kadia! :* <3 Poate-l face Vladimir, daca-l lasa inima sa strice vinul pe dulcegarii ;-)))

      Ștergere
  12. arata destul de bine ....cred ca este destul de gustos !

    RăspundețiȘtergere
  13. am dat like paginii cu numele Gena Caplescu. Imi place reteta Chec cu ciocolata, vin rosu si scortisoara:https://www.facebook.com/caplescu.gena/posts/10152218944003785

    RăspundețiȘtergere
  14. mi-ai facut pofta , arata bine! fb ene maria

    RăspundețiȘtergere
  15. fb dulce aleka Cred ca este super bun

    RăspundețiȘtergere
  16. Am ajuns mai rau ca cei mici ,care se uita la poze-n cartile cu povesti...La cum arata prajiturile tale...nu ma fac "harcea-parcea" ,da-n mintea copiilor tot dau ...

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.