Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 18 aprilie 2012

Fursecuri cu migdale-Ghoriba

Made by Liana










Fursecuri arabesti sau Ghoriba, fursecuri cu migdale sau pur si simplu fursecuri aromatizate cu lichior de migdale Disaronno-adevaratul si originalul lichior de migdale-cel mai bun din lume!!! Nu fac reclama la alcool, pur si simplu asta scrie pe sticla si m-am amuzat cat de laudarosi sunt italienii. Au si de ce, pe bune! Eu am primit sticloanta asta, nu pot sa beau ca ma ia cu durere de cap, dar m-am hotarat sa il folosesc la prajituri. Blasfemie-vor striga unii....asa, si??
Sa trecem la treaba ;-)))


Ingrediente:

200g zahar pudra,
50g unt,
50ml ulei,
1 plic praf de copt,
2 oua,
80-100g migdale macinate,
370g faina,
o lingura coaja rasa de portocala,
o lingura lichior de migdale Disaronno.



Pentru pudrat: 120g zahar vanilat.

Mod de preparare:

1. Se incalzeste untul, impreuna cu uleiul la cuptorul cu microunde pana se topeste untul si se lasa deoparte, la racit.

2. Se bat ouale cu 200g zahar pudra pana cand devin ca o crema.




Se adauga esenta si coaja de portocala, lichiorul de migdale,




amestecand in compozitie si untul cu uleiul racite, turnand cate putin.


3. Faina cernuta cu praful de copt si migdalele macinate se incorporeaza in compozitia de mai sus.




4.Se infasoara aluatul in folie si se lasa la frigider 1h.




5. Din aluat se iau bucati mici si se formeaza bile de marimea unei nuci, bile pe care le tavalim in zaharul pudra vanilat. Le asezam ordonat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele de 2-3 cm.





6. Se preincalzeste cuptorul. Inainte de a le introduce la cuptor, presem putin fiecare biluta cu degetul mare, apoi le lasam la cuptor maxim 18-22 de minute, nu mai mult sub nicio forma.
Ele vor fi moi, dar se vor intari in cateva minute si vor avea gustul unor piscoturi foarte aromate.






Baietii mei pur si simplu le-au adorat si papat de cate ori isi faceau drum intentionat fara vreun motiv aparent prin bucatarie.

Ca atare, am mai comis-o de vreo cateva ori, dar cu nuci, in loc de migdale.

8 comentarii :

  1. Sotul e mare consumator de fursecuri cu migdale, aratã delicios, mmm...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu le-am facut odata cu Luky. Dar daca le-am facut impreuna nu am nici macar o fotografie. Trebuie sa le refac, sunt bune rau. Ce pofta imi faci tu, cotoroanta mica. Te pup, Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa-l vad pe Luky...de ce nu-i faci poze cand te ajuta in bucatarie, asa cum ii fac si eu lui Tudor? Poate o sa gateasca impreuna, in curand, cine stie?;-) Io cotoroanta mica???? Nu accept decat cotoroanta mare, pe sistemul:"ba, puta mica"-"io sunt puta mare!!!!"-Tudor a zis :P

      Ștergere
  3. Cu adaosul de migdale trebuie sa fie si mai buni!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.