Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 18 aprilie 2012

Briose cu kaizer

Made by Liana





Un aperitiv excelent, usor si rapid de facut, dupa o reteta din revista Click pentru femei/Capitolul 142.

Cost: 3 lei/portia
Pregatire: 30'
Coacere: 30'
Dificultate: mica.


Ingrediente:

350g faina,
250 ml lapte,
50ml ulei,
2 oua,
1/2 ardei gras rosu,
1 plic de drojdie uscata,
50g cascaval ras,
100g kaizer/costita afumata,
100g masline negre,
100g spanac congelat,
o lingurita de sare,
1 ou pt. uns deasupra.


Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, apoi se adauga, pe rand, uleiul, sarea, ouale, maslinele feliate si spanacul tras la tigaie in unt




Se adauga ardeiul rosu taiat cubulete mic, faina treptat, amestecand mereu pana se incorporeaza toate ingredientele.
Kaizerul taiat cubulete se trage in tigaie fara grasime cateva minute, pana prinde culoare


iar dupa ce se raceste, se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si cascavalul ras.




Se tapeteaza formele de briose cu hartie speciala de copt, se toarna compozitia preparata-se umplu doar treisferturi-




si se pun la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. Se scot din cuptor, se ung pe deasupra cu ou batut cu o lingura de lapte si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.



Se consuma calde si reci...cu mult spor ;-)))

5 comentarii :

  1. Bune si briosele astea, dar trebuia sa o iau in ordine inversa. Acum dupa fursecuri si muffins, cum sa mai servesc eu o briosa aperitiv? Felicitari, de retinut reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt foarte bune, sa stii, merita sa le faci, plus ca-s rapide. Te puuuup :*

      Ștergere
  2. Imi plac foarte, foarte mult briosele sarate (chiar mai mult decat cele dulci, iti vine sa crezi?), iar aceasta este o combinatie savuroasa! Deja as vrea sa am macar una sau doua langa mine acum! Pot sa ma servesc? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu-mi vine sa cred ca le preferi pe astea sarate, dar te inteleg...merg cel mai bine cu vin ;-) Desigur, chiar te rog sa te servesti :*

      Ștergere
  3. Arata super.Eu voi incerca reteta asta sub alta forma.O torn in tava de chec si-o tai felii .

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.