Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 12 ianuarie 2015

Rulada de pui cu chorizo si cascaval







 Gata cu dulciurile, cu torturile, gata cu porcu', gata cu pestele, revenim la carne de pui
Rulada de pui cu chorizo si cascaval si cartofi cu boia la cuptor. Totul scaldat intr-un delicios ketchup putin iute, facut de soacra-mea :P
Chorizo este o varietate de carnat obtinut din carne si grasime de porc, condimentate cu boia afumata-condimentul care il deosebeste de celelalte mezeluri din Peninsula Iberica. De la carnati am ajuns la salam chorizo, care pastreaza ingredientele principale, gustul picant si seducatoarea lui culoare, rosu-aprins.
Poate o sa va plac si Rulada de pui cu sunca afumata si cascaval.

Ingrediente:
500g piept de pui,
100g chorizo,
200g cascaval,
25g branza de oaie,
sare si piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui il cumpar gata taiat fasii, ca pentru snitele, de la Deliciosul de Vaslui. Dar eu nu fac snitele, nu-mi plac, nu sunt fan. Eu mereu prepar rulade. Sunt mai bune, mai sanatoase si chiar sunt usor de facut.
Pe un tocator se pune o folie alimentara, se asaza cateva fasii de pui, se acopera cu o alta folie alimentara si se bat usor cu un ciocan de snitele. Aveti poze aici.
Pe o folie de aluminiu se pun una peste alta fasiile, in asa fel incat sa nu existe goluri intre ele. Se asezoneaza cu sare si piper.

Peste fasiile de piept de pui se pun feliile de chorizo,


iar peste ele, feliile de cascaval.


Peste cascaval presaram branza de oaie-aceasta are darul da a nu permite cascavalului sa curga ;-), apoi inca un rand de chorizo.


Cu ajutorul foliei de aluminiu rulam incet si sigur, astfel incat sa avem o rulada perfecta!
Intr-o tava cu putina apa punem rulada si dam la cuptor la 180 de grade cca 20-25 de minute.
Dam folia de aluminiu jos si taiem rulada de doua ori oblic, rezultand trei bucati.


Am ales drept garnitura cartofi la cuptor-aproape fierti, apoi taiati in patru, asezonati cu sare, piper si boia dulce- si dati la cuptor cca 20 minute la 200 de grade C.

Face soacra-mea un ketchup minunat si putin iute, asadar am ales sa scald totul in acest ketchup :P Reteta-i secreta si nu am primit decat doua borcane :P

Cu un vin alb sec alaturi, totul a fost minunat! ;-)

3 comentarii :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.