Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 22 ianuarie 2015

Bile cu martipan si ciocolata alba










 Daca tot am facut Bile cu rom si ciocolata neagra, mi-am zis ca ar fi frumos sa fac si varianta cu ciocolata alba.
Am ales un blat alb aromat pe care l-am folosit in trei retete: Tort cu martipan si pere in vin rosu, Minichecuri cu spuma de capsuni si "Fantome" in martipan.


Ingrediente:
Pentru aluat:

3 oua,
200g faina,
80g martipan Dr.Oetker,
180g zahar,
120g unt,
1 lingura esenta de migdale Dr.Oetker,
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
100g ciocolata alba,
4 linguri dulceata de caise.

Pentru decor:
200g ciocolata alba,
stelute de zahar.


Mod de preparare:
Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi faina cernuta cu praful de copt si  martipanul dat pe razatoarea mica.
Aluatul are consistenta unei smantani grase, curge incet, dar sigur. Turnati aluatul intr-o tava si
dati-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, apoi, dupa 10 minute, reduceti focul la 180 de grade. Cand se aureste frumos aluatul, trageti tava si faceti testul cu scobitoarea. Daca iese curata, scoateti tava, lasati sa se raceasca un pic, apoi scoateti blatul pe un gratar si lasati-l sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit blatul maruntiti-l intr-un bol, adaugati ciocolata alba topita, esenta de migdale si dulceata de caise.

 Amestecati cu furculita, apoi cu mana formati bile de marimea unei nuci, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la rece cel putin o ora. Apoi topiti 100g de ciocolata alba la microunde sau pe bain-marie si scaldati bilele in ea. Lasati-le in tava sa se raceasca.


 Dupa ce s-au racit, topiti si cea de-a doua ciocolata alba si treceti bilele prin ea.


Sa alegi doar stelute de zahar albe si albastre dintr-o punguta cu stelute colorate: munca de chinez batran :P :P



Dupa ce s-au uscat, le-am desprins de pe hartie si am decupat ciocolata din jurul bilelor.

Gata de savurat ;-)




Aroma puternica de migdale iti umplea gura ;-)
Din cauza dulcetii de caise, compozitia e de-a dreptul portocalie :-)


Si impreuna cu Bilele cu rom.


Ambele sunt foarte aromate si chiar va recomand sa le faceti impreuna, nu pe rand ;-)

Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.