Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Pui cu mere si curry









Imi place mereu sa prepar ceva inedit, nu ma cramponez in retetele clasice mostenite de la mama, care le are de la strabunica. NU. Viata e prea scurta ca sa mancam mereu aceleasi 20-30 de feluri de mancare in toata viata noastra. 
Trebuie sa incercam noi gusturi, noi feluri, noi arome, combinatii indraznete de carne cu fructe, de ce nu? Nici eu nu credeam ca o sa-mi placa, ca o sa mananc asa ceva, daramite sa gatesc astfel. Ei, uite ca am indraznit si am reusit, ceea ce va doresc si voua ;-)
 
Reteta e din cartea Preparate din carne, colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.
 
Pregatire: 20',
Preparare:40',
Dificultate:mica,
Calorii: 348,
Vin: Feteasca Neagra.

Ingrediente pentru 4 persoane:

400g piept de pui,
50ml smantana dulce,
30g unt,
300ml supa concentrata de carne sau legume,
1 catel de usturoi,
1 ceapa,
1 lingura faina alba 000,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1 foaie de dafin Kotanyi,
2 mere Golden,
1 lingurita curry Kotanyi,
1 lingura patrunjel verde tocat,
1/2 pahar vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Caleste usor ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit intr-o cratita cu ulei de masline.

 Taie carnea de pui cuburi mai mari, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si presara-le cu faina. Pune bucatile de pui in tigaia cu ceapa si usturoi,



  toarna vinul si fierbe pana se evapora,


 apoi adauga praful de curry, foaia de dafin,



 smantana si supa calda. Fierbe totul circa 15 minute.

Intre timp, decojeste merele si taie-le felii mai grosute. Topeste untul intr-o tigaie si caleste feliile de mere cinci minute.


Toarna merele in cratita cu carne si lasa-le inca cinci minute pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.



Serveste preparatul presarat cu patrunjel tocat, alaturi de un risotto pe care l-ai stropit cu putin ulei.



Inainte de a servi, poti pune vasul pentru cateva minute in cuptor.



Stiati ca: merele Golden se gasesc in comert tot timpul anului, fiind o varietate dintre cele mai raspandite si mai apreciate?

Merele Golden sunt acrisoare, nu sunt foarte moi sau dulci, deci  isi pastreaza forma si taria, iar combinatia e inedita si minunata, merita sa renuntati macar o data la banala tocanita de pui si sa preparati ceva inedit ;-)



Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.