Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 26 octombrie 2014

Festivalul carnatilor(Kolbaszfesztival) de la Beckescsaba, Ungaria





Ieri, in 25 octombrie am fost la Bekescsaba, in Ungaria cu autocarul, intr-o excursie de o zi organizata de agentia Ultramarin din Timisoara.
Festivalul Carnatului (Kolbaszfesztival) de la  Békéscsaba a ajuns la cea de-a 16-a editie si e un adevarat  festin gastronomic si de divertisment. 
Festivalul este considerat atat pe plan national, cat si international ca fiind unul dintre cele mai importante puncte de atractie turistica, oferind programe diversificate, expozitii de profil si alte manifestari conexe: targ de vinuri, targ de artizanat, taierea porcului, concurs de carnat uscat, concurs de preparare carnati, concurs de muraturi, concurs de aranjare masa festiva pentru tineri, concurs pentru tineri bucatari si alte programe culturale si de divertisment. 

Orasul este vestit datorita carnatului deosebit de gustos Csabai.

 
Festivalul a ajuns sa fie unul dintre cele mai cunoscute manifestari gastroculturale din Ungaria şi Europa Centrala şi de Est si se desfasoara in Sala Sporturilor si in jurul ei.

 In Sala Sporturilor erau sute de echipe, pana-n 500, conform organizatorilor, care au muncit la macinarea carnii, la curatarea matelor, la umplerea lor








Masa/platou de prezentare in concurs



Diverse formatii intretineau atmosfera in sala


iar unii participanti dansau si cantau veseli nevoie mare!!


Apoi, ne-am mai plimbat printre mesele concurentilor


si dupa ce ne-am facut o asa mare pofta, ne-am dus si noi sa mancam. Carnati, evident ;-)


Buuuuuni!!


Si alti carnati sfaraiau pe gratar


Pe langa stadion erau standuri nu doar cu carnati, ci si alte mezeluri, majoritatea din carne de porc:






 Ardeiul iute e principalul condiment in prepararea multor preparate unguresti, dar e folosit si cu generozitate si-n carnati.



Branzeturi. Cascaval afumat sub forma de branzoaice.


Muraturi


Dulciuri





Si nu puteam pleca pana cand nu am cumparat si clasicul Langos cu smantana si cascaval de la mama lui ;-)


Distractie!!


N-aveai cum sa stai departe, zau ;-)
Tulai Doamne ce fain o fo'!!

Alte informatii: excursia cu autocarul  Ultramarin a costat 80 de lei din Timisoara. Din Oradea, excursiile sunt la jumatate de pret.
Drumul a durat de la 8h dimineata pana la 12.30h cu opririle aferente la Sannicolaul Mare si Szeged(cate 30-40min/oprire). Intrarea la Festival a costat 1000 de forinti. Mancarea e destul de scumpa, in jur de 3000 de forinti am platit pe un carnat, doua felii de paine si o farfurie cu muraturi. Un carnat 700-800forinti, o pereche costa dublu, evident. Un langos simplu 250 de forinti, iar unul cu smantana si cascaval 500-600 de forinti. O cafea, un pahar de bere sau vin fiert intre 300-500forinti.
Am plecat la 17h de la Festival si am ajuns la 22h in Timisoara,  oprind in acelasi locuri.

2 comentarii :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.