Ingrediente:
600-800g piept de pui,
un dovlecel,
un mar,
5-6 lg sos de soia,
1/2 telina,
1 ardei gras rosu,
1 lamaie,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
usturoi granulat Kotanyi,
ghimber macinat Kotanyi,
condimente 5 senses, Exotisch, Kotanyi.
Mod de preparare:
1. Se stoarce lamaia, se toarna sucul intr-o farfurie adanca, se adauga sosul de soia, sare si piper, dupa gust, o lingurita rasa de usturoi granulat, tot o lingurita rasa de ghimber macinat si o lingura de condimente 5 senses Exotisch Kotanyi care contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.
2. Pieptul de pui se pune in aceasta marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie unsa si pe o parte si pe cealalta si sa schimbati din cand in cand feliile de deasupra cu cele de dedesupt. Se lasa 30 de minute.
3. Dovlecelul si marul le spalam, dovlecelul il feliem pe lung, taiem marul pe orizontala si il taiem felii cu tot cu coaja, apoi le stropim cu suc de lamaie. Telina o curatam si o taiem felii. Asezam pe fiecare hartie de copt doua felii de dovlecel, doua felii de mere si doua de telina. Presaram ardeiul gras rosu taiat cubulete
si asezam doua-trei bucati de piept de pui marinate peste ele.
Presaram condimente 5 senses Kotanyi, cateva bucatele de ardei gras, din nou, si impaturim hartia ca pe un plic sau cum doriti, important e sa fie perfect inchisa.
Mie mi-au iesit cinci papiote ;-)
Si dupa aproximativ 30 de minute: pieptul de pui e atat de frageeed!! Atentie: deschideti cu grija hartia, aburii fierbinti pot sa va arda!
Si se servesc intocmai, adica in hartie, dar puteti sa asezati papiota pe o farfurie
si sa decorati cu cateva frunze de telina ;-)
Si o imbucatura cu piept de pui, telina, mar si dovlecel.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu