Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 16 august 2014
Pui oriental cu dovlecei si fistic
O reteta rapida de 30 de minute si un pranz sau o cina delicioasa!!
Reteta este din volumul Preparate din carne, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire 15'
Preparare: 15'
Dificultate mica,
Calorii 169,
Vin Merlot.
Ingrediente:
2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete.
Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins, pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute.
Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin
si adauga dovleceii.
Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi,
apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic-
pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.
Serveste preparatul fierbinte.
E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut ;-)
Stiati ca:
Wokul e o tigaie speciala, frecvent folosita in bucataria chineza si japoneza, care permite calirea rapida cu o cantitate foarte mica de materie grasa? De altfel, forma sa conica, cu fundul rotunjit, usureaza miscarea continua a aliemntelor in timpul prepararii, evitandu-se arderea lor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
![Licenţa Creative Commons](http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/3.0/80x15.png)
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
arata ff bine si cred ca e foarte bun <3
RăspundețiȘtergereImi place tare mult!
RăspundețiȘtergereWaw....cat de bun a mai fost ! Atoma fisricului prajit putin a ajuns pina la mine....
RăspundețiȘtergereOare ti-a mai ramas vreo bucatica sa-l gust si eu ?Un deliciu...
Te tzuc Liana !
Simplu de facut si e excelent pentru cina.
RăspundețiȘtergere