Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 16 august 2014
Pui oriental cu dovlecei si fistic
O reteta rapida de 30 de minute si un pranz sau o cina delicioasa!!
Reteta este din volumul Preparate din carne, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire 15'
Preparare: 15'
Dificultate mica,
Calorii 169,
Vin Merlot.
Ingrediente:
2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete.
Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins, pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute.
Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin
si adauga dovleceii.
Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi,
apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic-
pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.
Serveste preparatul fierbinte.
E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut ;-)
Stiati ca:
Wokul e o tigaie speciala, frecvent folosita in bucataria chineza si japoneza, care permite calirea rapida cu o cantitate foarte mica de materie grasa? De altfel, forma sa conica, cu fundul rotunjit, usureaza miscarea continua a aliemntelor in timpul prepararii, evitandu-se arderea lor.
Etichete:
curry
,
dovlecei
,
fistic
,
Kotanyi
,
piept de pui
,
pui oriental
,
rasnitele Kotanyi
,
reteta rapida
,
sare si piper
,
zucchini
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
arata ff bine si cred ca e foarte bun <3
RăspundețiȘtergereImi place tare mult!
RăspundețiȘtergereWaw....cat de bun a mai fost ! Atoma fisricului prajit putin a ajuns pina la mine....
RăspundețiȘtergereOare ti-a mai ramas vreo bucatica sa-l gust si eu ?Un deliciu...
Te tzuc Liana !
Simplu de facut si e excelent pentru cina.
RăspundețiȘtergere