Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
duminică, 3 august 2014
Farfalle cu sparanghel
O reteta simpla si rapida, de duminica, din cartea Paste, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificultate: mica
Calorii: 306
Vin: Pinot Blanc
Ingrediente:
350g farfalle,
3-4 fire de sparanghel,
1 ceapa mica,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 oua,
100ml supa de legume,
condimente 5 senses Extravagant, Kotanyi
sare si piper.
Mod de preparare:
Spala sparanghelul si cu ajutorul cutitului econom sau a unui curatator de legume, curata partea exterioara a tulpinii si fierbe-l 2 minute in apa cu un praf de sare.
Incinge uleiul, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine lucioasa, apoi pune sparanghelul taiat rondele.
Stinge cu supa de legume si lasa la fiert, pe foc mic, timp de 5 minute. Pune sare si piper, dupa gust. Am adaugat si o lingurita de condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi.
Fierbe pastele al dente in apa cu sare.
Scurge pastele, raceste-le sub jet de apa rece si asezoneaza-le cu sosul de sparanghel.
Si am presarat si putina branzica, pentru ca-s fan branza ;-)
Separat, fierbe ouale, curata-le de coaja, taie-le jumatati pe lungime si faramiteaza galbenusul deasupra pastelor. Albusul lasati-l deoparte sau dati-l sotului/prietenului ;-) :P
Presara patrunjel tocat. Eu am presarat condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi, care contine: sare de mare, fructul pasiunii, piper, curcuma, schinduf, lemongrass, tarhon.
Serveste imediat.
In loc de Pinot blanc am avut vin spumant Zarea, demisec ;-)
Sfat!
Fierbe foarte putin sparanghelul, lasandu-l al dente, deoarece, atunci cand il incalzesti cu pastele, caldura inmagazinata de acestea il va mai inmuia putin. Adaosul de galbenus sfaramat peste paste are darul de a da o textura mai cremoasa preparatului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
![Licenţa Creative Commons](http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/3.0/80x15.png)
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
ca de obicei arata intr`un mare fel <3
RăspundețiȘtergerefelicitari :*