Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
duminică, 10 august 2014
Frigarui de cartofi noi pe crengute de rozmarin
O reteta simpla si aromata de post, dar si pentru o cina frugala sunt nemaipomenite!!
Tot pe crengute de rozmarin am facut si Piept de pui la gratar , dar acestea nu sunt de post. Culmea e ca unii au zis ca-s Dukan :P
Ingrediente:
9 cartofi noi,
3 crengute de rozmarin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
ulei de masline extravirgin.
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.
Lasati-i sa dea doar intr-un clocot, apoi stingeti focul si aruncati apa. E bine sa-i lasati sa se raceasca in mod natural, nu-i bagati in apa rece sau la frigider. Asta daca aveti timp.
Dupa ce s-au racit, curatati-i de coaja.
Crengutele de rozmarin spalati-le si curatiti-le apoi de ace, lasati-le doar pe cele din varf.
Trageti cartofii prin crengutele de rozmarin.
Turnati putin ulei de masline extravirgin intr-o tava, asezati frigaruile de cartofi, stropiti-le cu ulei si rasniti sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust. Mai presarati ace de rozmarin peste cartofi.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20 de minute. Intoarceti frigaruile la 10 minute. Daca ii vreti mai crocanti, puteti sa-i lasati si 30 de minute.
Serviti cu castraveti sau rosii sau orice alte legume va plac.
Pofta mare si post usor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
![Licenţa Creative Commons](http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/3.0/80x15.png)
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
O combinatie care mie imi place, desi Vlad prefera cimbrul, dar nu mi-a trecut prin minte sa fac "frigarui" din cartofi pe betisoarele astea aromate. Oricum, e pe lista mea de incercat acum :D
RăspundețiȘtergereBuneeee, Salivez :p
RăspundețiȘtergereo reteta simpla insa de la dumneavoastra venire arata delicios!!!
RăspundețiȘtergerejos palaria in fata dumneavoastra!!!! :*
Simplu si delicios !
RăspundețiȘtergereMi-am schimbat meniul de azi ! Stiu ce am sa fac.....dar nu am cartofi noi.
Te tzuc Liana draga !