Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 10 august 2014

Frigarui de cartofi noi pe crengute de rozmarin






 O reteta simpla si aromata de post, dar si pentru o cina frugala sunt nemaipomenite!!

Tot pe crengute de rozmarin am facut si Piept de pui la gratar , dar acestea nu sunt de post. Culmea e ca unii au zis ca-s Dukan :P

Ingrediente:
9 cartofi noi,
3 crengute de rozmarin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.
Lasati-i sa dea doar intr-un clocot, apoi stingeti focul si aruncati apa. E bine sa-i lasati sa se raceasca in mod natural, nu-i bagati in apa rece sau la frigider. Asta daca aveti timp.
Dupa ce s-au racit, curatati-i de coaja.

Crengutele de rozmarin spalati-le si curatiti-le apoi de ace, lasati-le doar pe cele  din varf.


Trageti cartofii prin crengutele de rozmarin.



Turnati putin ulei de masline extravirgin intr-o tava, asezati frigaruile de cartofi, stropiti-le cu ulei si rasniti sare si piper din rasnitele Kotanyi,  dupa gust. Mai presarati ace de rozmarin peste cartofi.



Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20 de minute. Intoarceti frigaruile la 10 minute. Daca ii vreti mai crocanti, puteti sa-i lasati si 30 de minute.

Serviti cu castraveti sau rosii sau orice alte legume va plac.






Pofta mare si post usor!

4 comentarii :

  1. O combinatie care mie imi place, desi Vlad prefera cimbrul, dar nu mi-a trecut prin minte sa fac "frigarui" din cartofi pe betisoarele astea aromate. Oricum, e pe lista mea de incercat acum :D

    RăspundețiȘtergere
  2. o reteta simpla insa de la dumneavoastra venire arata delicios!!!
    jos palaria in fata dumneavoastra!!!! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si delicios !
    Mi-am schimbat meniul de azi ! Stiu ce am sa fac.....dar nu am cartofi noi.
    Te tzuc Liana draga !

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.