Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 15 februarie 2014

Inimioare de martipan cu cirese confiate si ciocolata








 Nu se putea sa nu fac eu niste inimioare ;-) Ador inimioarele!! Doar sunt simbolul iubirii, nu-i asa? Simbolul zilei de Valentine's Day si de Dragobete. Simbolul celor care iubesc zi de zi, nu asa cum prost a fost inteleasa ziua de 14 februarie, ca doar atunci ar trebui sa iubim. Nu, atunci celebram iubirea. Inca o data. Stiu, unora le e greu, dar trecem peste.
Inimioarele acestea sunt simple de tot, cu doar cinci ingrediente( din poza de mai jos, lipseste zaharul pudra).

Ingrediente:
150g martipan,
100g ciocolata neagra,
25g ciocolata alba,
100g cirese confiate,
50g zahar pudra.




Mod de preparare:

Presarati zahar pudra pe masa de lucru si pe sucitor, apoi intindeti martipanul.

Decupati inimioare, suprapuneti cate doua, apoi iar modelati in forma de inimioara. In mijlocul inimioarei presati cu buricul degetului aratator  si puneti jumatate de cireasa confiata.


 Sau cel mai simplu, puteti face bile din martipan, presati la mijloc si puneti o cireasa intreaga sau jumatate de cireasa, cum vreti.


Topiti ciocolata neagra pe bain-marie sau la microunde-30-40 de secunde, eu o verific din 10 in 10 secunde si amestec ca sa nu se arda.
Asezati pe masa de lucru  hartie de copt, apoi  forma pe care asezati inimioarele si turnati ciocolata peste inimioarele de martipan cu cireasa confiata. Ajutati-va si de o lingurita sau o alta ustensila ca sa acoperiti uniform.


Cand s-a uscat ciocolata neagra, topiti si ciocolata alba si trasati fire subtiri peste inimioara. Lasati sa se usuce, apoi serviti.

Eu le-am servit alaturi de o cafea cu frisca, amestecata cu mascarpone, peste care am presarat cafea Jacobs 3 in 1.




Sa fiti iubiti/iubite!!! <3

6 comentarii :

  1. Foarte frumoase! Eu adopt orice sarbatoare frumoasa, o petrec in felul meu. Si sa fim seriosi, noroc de Valentine's ca am aflat si noi de Dragobete. Indiferent cum, iubirea merita si trebuie celebrata oricand.
    Te pup si iti urez o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm astea sunt pentru rasfat..Imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bune sunt, ma gandesc...Arunca-mi si mie catevaaa!!!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Super idee ! Pacat ca sunt la regim :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru reteta,este minunata !

    RăspundețiȘtergere
  6. asa cadou dulce sa tot primim sau dam, o combinatie excelenta si foarte dulce si delicioasa :D

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.