Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 22 februarie 2014

Evantai din piept de pui cu salvie si legume-n vin






O cina usoara si aromata!! Foarte aromata ;-)
Ideea cu acest "evantai" din piept de pui mi-a venit de la o reteta cu peste ;-)
Din colectia Delicii in bucatarie, reteta "Evantai cu peste pescar si garnitura de legume" din volumul Preparate cu peste, Ed. Adevarul, 2011.
Poate ca o sa fac si cu peste, pastrez reteta ;-)

Ingrediente:
2 piepti de pui,
50g unt,
50ml ulei,
frunze de salvie,
300ml vin alb,
25g faina,
2 fire de ceapa verde,
1 morcov,
1 telina mica,
1 dovlecel,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
sare si piper.


Mod de preparare:

Pieptii de pui se spala, se sterg si se taie fasii (5-6 buc.). Se asezoneaza cu sare si piper.
Pe fiecare bucata prindem cu o scobitoare cate o frunza de salvie.
Trecem fiecare bucata prin faina si pe-o parte si pe cealalta, apoi scuturam surplusul.
Punem untul intr-o tigaie, iar cand acesta s-a topit, adaugam uleiul, apoi punem bucatile din piept de pui. Rupem  doua frunze de salvie in bucati marunte si le adaugam peste carne. Lasam carnea cate trei minute pe-o parte si-alte trei pe cealalta parte.
Adaugam vinul alb peste carne si lasam sa fiarba cateva minute, la foc iute, sub capac, pana cand carnea e facuta.


Ceapa, telina, morcovul, dovlecelul si ardeii grasi-spalati/curatati-se taie cubulete, in afara de ceapa-rondele.

Dupa ce se scoate carnea, se adauga legumele in tigaia cu vin. Puteti sa le fierbeti sau sa le lasati al dente. Asezonati cu sare si piper.

Cand asezati carnea pe farfurie, scoateti scobitorile. Frunzele de salvie vor ramane pe carne.

Peste gramada de legume, asezati cateva fasii de ceapa verde. Presarati rondele de ceapa verde pe toata farfuria. Asezati si o crenguta de rosmarin peste carne.


Serviti cu pofta ;-)


Sau mai mirositi un pic aroma nemaipomenita a salviei <3


Culmea culmilor: sotul meu, un mare carnivor a spus: Legumele-s in vin?? Nemaipomenit de gustoase!!!
Na...

7 comentarii :

  1. Draga surioara, parca mi-ai citit gandurile. In ultima vreme trebuie sa tin ceva regim din cauza unei afectiuni nu foarte grave.
    Ei bine, puiul cu salvie ar fi felul de mancare ideal pentru cine s-a saturat deja de piept de pui. In plus de asta, salvia m-ar salva si de la faptul ca nu am voie deloc condimente.
    Esti o binecuvantare, iar felul acesta de mancare sigur va sta si in farfuria mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pazea ca vin in vizita! Aduc desert!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai cat de bine arata, mi s-o facut foame :))

    RăspundețiȘtergere
  4. mama cum arata si cum trebuie sa fie la gust si mai e si sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  5. hhhhmmmmm, da, da, da..arata excelent de apetisant acest evantai culinar, frumos aranjament si foarte gustos :)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.