Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 12 februarie 2014

Muffins cu Toblerone







 Pe vremea lui Ceausescu, nasul parintilor mei era sofer de tir. Traversa multe tari si aducea lucruri de care noi ne minunam cu voce tare. El, Dumnezeu sa-l ierte, ca a murit tanar, ne-a facut cunostinta cu ciocolata Toblerone. Cred ca era prin '83-'84. Ne-a spus ca e cea mai buna ciocolata din lume. Copil fiind, am retinut acest lucru si mi-am tatuat acest nume in minte. Tarziu de tot, dupa niste ani, am avut din nou ocazia sa mananc aceasta ciocolata care contine nuga, migdale si alune. Mereu in aminteam de primul moment, atunci cand am savurat-o pentru prima data.

Iar cand am vazut aceasta reteta minunata la prietena mea, Loredana Bender, va dati seama ca nu am rezistat sa nu le prepar.  Multumesc mult, Lore, mi-ai readus in minte oameni, locuri si gusturi dragi <3 <3 <3
Si trebuie sa-i multumesc si prietenei mele, Ramona, pentru inimioarele de zahar!!  <3 <3 <3
De-abia am asteptat sa le folosesc. Si ce moment mai potrivit ca acesta, ca  tot se apropie Valentine's Day, nu-i asa? ;-)

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie, gazduita de Stefy.


Pentru 12 bucati

Ingrediente:

200g ciocolata alba Toblerone(2 pachete),
90g unt,
4 oua,
 25g cacao neagra,
70g zahar brun,
100g faina,
2 lingurite praf de copt Dr.Oetker.

Pentru ornat:

inimioare de zahar Dr.Oetker,
200g mascarpone,
100 ml frisca lichida,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker.



Mod de preparare:

Prima data topim 100g de ciocolata impreuna cu untul pe bain-marie si amestecam pana se topeste untul.

Separam galbenusurile de albusuri.

Mixam galbenusurile cu zaharul brun -eu l-am macinat- circa doua minute.
 Se toarna crema de ciocolata peste oua.

 Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi le incorporam treptat in crema de oua, amestecand cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat spuma si se pun peste crema, amestecand usor, de jos in sus, pana la incorporarea completa.

Tapetam tavile  de muffins cu unt sau cu hartiute speciale.

 Turnam compozitia in formele pentru muffins, doar 3/4 din forma, si bagam tavile in cuptorul preincalzit,  la 180 de grade C pentru 8 minute!!! Nu mai mult, atentie!!

 Se rupe in 12 bucati ciocolata ramasa, scoatem tavile din cuptor si punem in centru  fiecarui muffins o bucata de toblerone.

Se baga tavile din nou la cuptor pentru 12 minute. Nu mai mult, din nou atentie si ochii pe ceas!
Se lasa sa se raceasca in tava.

Ornarea: Frisca lichida se bate spuma si se adauga treptat mascarponele si zaharul pudra. Se pune compozitia intr-un posh si se alege un tui stea si se orneaza muffinsi reci. Se presara inimioarele de zahar. Se pastreaza la frigider.

Nu, ciocolata din interior nu curge, ca le-am lasat cu doua minute mai mult :P



Sunt delicioase!!




Loredana si Ramona-va imbratisez <3 <3 <3

5 comentarii :

  1. ti-au iesit super minunate!!! Sper ca i-au placut la Tudor ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Retin reteta, si mie-mi place mult de tot toblerone, dar cea negra. Si la fel ca si tine, am avut ocazia datorita alor mei sa o cunosc de pe vremea lui Ceau.
    Pup cu drag Tudorel. Sa aveti o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata si cred ca sunt mortale! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. sa degustam niste muffins cremoase, pufoase si minunate, o reteta apetisanta si ademenitoare pentru oricine..:D

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.