Un An Nou fericit si fantastic va doresc, dragii si dragele mele, si fie ca in 2013 visele sa vi se implineasca!
La multi ani!
Prima reteta din 2013, pe care vi-o prezint, e o salata festiva la pahar ;-) O salata cu branza, castraveti si peste, ;-)
E o reteta din revista Libertatea pentru femei nr.52/2012, pe care am preparat-o de Revelion si a avut mult succes.
E o salata foarte gustoasa, care ne-a placut foarte mult! Se face repede si se mananca la fel de repede si cu multa pofta!
Ingrediente:
500g branza proaspata de vaci,
150ml smantana lichida,
8-10 linguri ulei de masline,
3-4 castraveti de sera(Fabio),
2 legaturi de marar,
8-10 catei de usturoi,
sare grunjoasa,
300g somon afumat,
1-2 linguri otet balsamic,
o legatura de patrunjel,
piper negru macinat.
Mod de preparare:
1. Se spala verdeata, se curata si se toaca marunt. Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu sare si putin ulei de masline.
2. Branza proaspata se mixeaza cu smantana si cu 4 linguri de ulei de masline.
Se adauga sare daca mai este nevoie si se lasa la rece.
3. Se spala castravetii, se sterg bine de apa si se dau pe razatoare,
se storc bine si se amesteca in jumatate din cantitatea de branza, cu mărarul și usturoiul.
Somonul se taie cubulete, se stropeste cu ulei de masline, otet balsamic si se adauga patrunjelul-nu am avut si nici nu am gasit proaspat, am folosit uscat-
4. Se orneaza cupele cu crema de branza si castraveti, se asaza un strat de crema simpla si deasupra salata de somon aromata.
Se orneaza cu frunzulite de marar si se dau la rece.
Foarte buna, foarte gustoasa si foarte aromata a fost! Vom fi usori ca pestii in Noul An si vom trece lin peste sau pe langa probleme ;-)
Ce nu stai, fata, si tu mai aproape de mine??
RăspundețiȘtergereDa' tu de ce nu stai?? :P
Ștergerenici ca mi-ar fi dat prin cap o asa prezentare! bravo!
RăspundețiȘtergereTot in niste pahare era si-n revista, deci trebuie sa-ti cumperi niste reviste, sunt o gramada de retete la pahar ;-) te pup
ȘtergereFoarte eleganta prezentare, iar salata cred ca a fost super delicioasa! Un an nou minunat si plin de bucurii iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, chiar a fost delicioasa ;-) Un An Nou fantastic iti doresc!
ȘtergereLa Multi Ani! Imi place tare mult prezentarea, iar salata e cu siguranta delicioasa!
RăspundețiȘtergereDaaa, sigur, sigur ;-)
ȘtergereArata foarte bine! Incepand de maine doar salate mai mananc :)! La multi ani fericiti , plin de bogatii! Va pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Asa am zis si eu, "de maine"...:P Pupici multi!
ȘtergereCe bunã e, imi place<3
RăspundețiȘtergereDaa, si mie ;-)
ȘtergereCe delicatesa!
RăspundețiȘtergereChiar asa ;-)
Ștergerevai ce bine arata...vai ce bine arata...vai ce bine arata...vai
RăspundețiȘtergerevai, multumesc...;-)))
ȘtergereAsta parca-i verina mea de pe masa de revelion!!!!! E adevarat ca muuuuuuult mai simpla si in paharele mai mici. Nu m-as nu m-as da in laturi s-o gust pe a ta deloc.
RăspundețiȘtergereNu reusesc sa gasesc bannerul tau nou de care imi spuneai, poti sa-mi trimiti un e-mail sau mesaj fb cu nou cod., te rog frumos?
Paharele nu sunt atat de mari, ca-s de coniac, dar le-am inaltat pe farfurii si le-am pozat de-aproape.
ȘtergereNoul banner e sub zelist si deasupra pagerank...trebuie doar sa copiezi poza si sa pui link.Multumesc!
Ce prezentare frumoasa!!!!
RăspundețiȘtergereThis is cool!
RăspundețiȘtergereUsturoiul tocat și frecat cu ulei unde se pune?
RăspundețiȘtergereSe amestecă cu castraveții :-)
Ștergere