Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 16 ianuarie 2013

Cornuri fragede cu branza de capra







Cui nu-i e pofta de niste cornuri fragede cu branza?
Si nu orice branza , ci una speciala de capra, cu mai putine grasimi si colesterol, pe care specialistii in nutritie o considera  mai sanatoasa decat cea de vaca. Aproximativ 200 de grame de branza de capra are de patru ori mai putine calorii decat aceeasi cantitate de branza de vaca, potrivit www.whfoods.com. Deci, branza de capra este potrivita pentru a fi inclusa in diete pentru slabit. Produsele lactate obtinute din lapte de capra sunt foarte bogate in calciu, in special branza. Si pentru copii este recomandat laptele de capra, dar dupa ce s-a trecut de etapa laptelui matern, recunoscut ca fiind cea mai naturala hrana. 
O reteta adaptata din revista Femeia de azi nr.45/2012.


Pentru aluat: 
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare.

Pentru umplutura:

300g branza de capra, 
100g unt,
1 galbenus,
1 legatura cu marar.

Mod de preparare:

1.Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul. 

Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut. 




Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. 

 Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit 30-40 de minute, la loc cald.




2. In timpul cresterii auatului, prepara umplutura.

Sfarama branza de capra cu furculita si amestec-o energic cu untul si mararul tocat fin. 

Intinde din aluat o foaie patrata, apoi taie foaia o data de sus in jos, pe mijloc, si de la stanga la dreapta pe orizontala, rezultand patru patrate.


Pune in mijlocul umplutura de branza, ruleaza,


 unge cu galbenus si presara putina branza rasa fin. 



Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. 


Serveste fierbinte. 




Au  fost...de-li-cioa-se!!!!

Si o ...ruptura :P

  

  


14 comentarii :

  1. Mamaaaa ce bunatate de cornuri!!!!As manca si eu acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as mai manca acum, dar s-au terminat hat, demult...:(

      Ștergere
  2. Nici nu mai tin minte decand n-am mai copt niste cornuri dintr-astea de casa si imi plac enorm....Mi-ai ravasit toate sucurile gastrice, starnindu-mi o pofta de nedescris in cuvinte!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe frigul asta, merita sa le faci...miroase innebunitor in toata casa si nu au nicio sansa pana a doua zi. Iti doresc spor! pupici

      Ștergere
  3. Ah, ce pofta mi-ai facut...asa de dimineata, ca sa tanjesc toata ziua dupa ele :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi dau lacrimile cand ma uit la ele . :)
    Mi s-au inmuiat ochii pe monitor .

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai terminat cu cornurile astea delicioase. Acum sunt in stare sa musc monitorul de pofta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, lasa, ca la cat de harnica si talentata esti, sunt convinsa ca o sa le prepari si tu, numai sa-mi lasi monitorul in pace ;-)

      Ștergere
  6. Ce bune trebuie sa fie dimineata, la micul dejun! Parca le si vad calde, aburinde, raspandind miros ametitor in bucatarie. E musai sa le incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune sunt proaspete, calde, dar si a doua zi daca mai raman...Sa-mi spui cum ti-au iesit.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.