Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 17 septembrie 2012

Negresa cu fistic, nuca si inghetata de vanilie

Made by Liana

















O reteta de vara, care a ajuns intr-o zi racoroasa de toamna pe blog. Nu-i bai, ca se-anunta soare pe la sfarsitul saptamanii, deci puteti sa o incercati, v-o recomand calduros. ;-)
Reteta este din revista Femeia de azi nr.27, iulie 2012.


Ingrediente:

200g ciocolata menaj,
80g cacao,
250g unt,
65g faina,
250g zahar pudra,
4 oua,
100g fistic,
50g nuca,
1 plic praf de copt,
 un praf de sare.


Mod de preparare:

Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.

 

 Incorporeaza faina amestecata cu zaharul, cacaua si praful de copt.





 Adauga galbenusurile





si albusurile batuta spuma tare cu un praf de sare.




Ce ma bucur ca am vase Delimano...nimic nu s-a prins, iar de spalat...ce sa mai zic....exact ca-n reclama:"o joaca de copii" ;-))

Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...eu am un noroc imens cu tava cu invelis ceramic Delimano, care nu necisita absolut nimic din toate acestea.



Din loc in loc, pune fisticul crud si nuca tocata.
Lasa la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

Taie in patrate blatul



 si serveste cu inghetata de vanilie(io am cumparat-o :P)  si sos de ciocolata(p-asta l-am facut ;-)). Am suprapus doua patratele, o cupa de inghetata si sos, plus am rasnit niste ciocolata ;-)


Si cum menta mea de pe balcon a facut flori, iaca si floarea de menta ;-)



Buna rau cu inghetata, ciocolatoasa asta ;-)

16 comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Cam ciocolatoasa, dar s-a potrivit perfect cu inghetata ;-)

      Ștergere
  2. Mmmmmmmm,ce pofta mi-ai facut de o negresa,,,,yamiiiiii!!!
    Draga mea ai pus nuca,asa ca i-ai dat si o tenta usoara de toamna.
    Puppp!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Am pus si nuca, desi vroiam sa o fac doar cu fistic, dar...pofta a fost prea mare ;-)puuup

      Ștergere
  3. cat de buna ???
    sunt sadica...vreau sa stiu toottt...

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiica-mea s-ar scalda în negresa ta vanilata :) Arata super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa o pup pe fiica-ta, ca e la fel ca mine ;-)Merci! :*

      Ștergere
  5. Fistic, nuca vanilie....Waw !
    Chiar daca e frig vreu si eu cu un globulet mic, mic, mic....
    Te servesc cu un colt cald de la mine de pe blog...vrei ?
    Te tzuc si iti doresc o duminica linistita asa cum o vrei tu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact astea-mi plac si mie! Daca aveam mai mult fistic, n-ar mai fi fost nuca :P Vin sa-mi iau coltu' ;-))) te tzuc, la fel iti doresc :*

      Ștergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.