Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 31 ianuarie 2016

Pricomigdale cu nucă prăjită și ciocolată








De Crăciun, soarele meu, Tudor, a primit o carte de rețete de fursecuri de la SpongeBob. Foarte simple, apetisante și interesante. Mie mi-a căzut ochii pe rețeta această deoarece aveam trei albușuri plictisite într-o cană prin frigider. Rețeta e cu două albușuri, dar merge și cu trei, vă spun eu :-)

Ingrediente:
100g nuci,
2-3 albușuri,
1 priză de sare,
100g zahăr,
1 pachet zahăr vanilat,
50g ciocolată neagră rasă,
50g ciocolată cu lapte sau albă pentru decor,
praf de cacao pentru presărat.

Mod de preparare:

Prăjește nucile într-o tigaie fără grăsime. Apoi, ia tigaia de pe foc și lasă nucile să se răcească.După ce s-au răcit, curăță-le de coajă și toacă-le grosier.
Încinge cuptorul la 140 de g Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă.
Bate albușurile cu sarea până se întăresc. Pe urmă, adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, mixând albușurile mai departe până devine o bezea. Adaugă apoi nucile și ciocolată neagră rasă,






 amestecând ușor cu o lingură de lemn de jos în sus. Eu amestec mereu cu o spatulă de la mixer.


Ia cu lingura din compoziție, pune la distanță grămăjoare de pricomigdale pe hârtia de copt


și lasă-le 20 de minute în cuptor. După aceea, scoate-le pe grătarul de prăjituri să se răcească.








Topește pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde ciocolata cu lapte sau albă și cu o furculiță, trasează dâre peste fiecare pricomigdală răcită. La sfârșit, presară deasupra praful de cacao.

Un truc fain pentru a toca nucile: pune-le într-o pungă de plastic și dă cu sucitorul peste ele ;-)




 Bune de tot ;-)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.