Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 8 ianuarie 2016

Fursecuri Oameni de Zăpadă










Totul a pornit de la o poză de pe net cu aceste fursecuri. Mi-au plăcut și am zis să le fac și eu. Aluatul e de la Biscuiții fragezi cu unt și vanilie, adaptat fără cacao. Desigur că puteți să-l faceți și cu cacao, dacă doriți, dar nouă ne plac fără :-)
 
Ingrediente:
440g faina,
200g unt,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana/iaurt,
1 lg esenta de vanilie.


Glazura:
2 albușuri,
1/2 zeamă de lămâie,
200g zahăr pudră,
colorant pudră roșu și negru.
 


Mod de preparare: 
Untul moale se freacă cu zahărul, până la topirea acestuia. Se adaugă smântâna, gălbenușurile, vanilia și se amestecă bine.
Se frământă o bilă de aluat care se dă la rece pentru o oră.
Aveți poze în pași aici.

Se întinde o foaie dintr-un aluat si cu trei forme rotunde de fursecuri, de mărimi diferite,  decupam cercuri. Refacem aluatul până îl terminăm. Atenție! Se usucă rapid, e bine sa împărțiti aluatul în două, trei părți și să-l țineți la frigider până terminați prima bucata. Dacă e prea uscat și se fărâmă ușor, mai adăugați o lingură de smântână sau iaurt.

Așezăm cercurile în tăvile pregătite cu hârtie de copt.



 Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și se lasă 10-15 de minute până se auresc puțin.

Glazura: Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă treptat zahărul pudră. Când bezeaua stă ferm pe bețele mixerului, e gata.  Se împarte în trei părți, dar nu egale, o parte mai mare albă-cu care vom acoperi fiecare fursec, una mai mică ce va fi amestecată cu colorantul pudră roșu-cu care vom face nasurile și pălăriile- și o altă parte mică ce va fi amestecată cu colorantul pudră negru-cu care vom desena ochii, gura, mâinile și nasturii.
Punem fiecare glazură în pungi separate, pe urmă când lucrăm cu ele, tăiem foarte puțin vârful pungii.

Alegem cele trei fursecuri  de mărimi diferite și glazurăm cu flazură albă fiecare fursec în parte.


 Nu așteptăm să se usuce, ci îi punem imediat unul peste celălalt


 Nu le punem unul în mijlocul celuilalt, ci într-o parte, toate în așa fel încât să se vadă că-s mărimi diferite.


După ce-am glazurat toate fursecurile, le lăsăm să se usuce.

Apoi, cu glazura neagră facem ochii, gura și nasturii omului. Și pălării, dacă vreți.
Iar, la final, nasul roșu. Nu am avut portocaliu, din păcate și nici galben, ca să combin culorile.


Din aluatul rămas am făcut niște steluțe mici pe care de asemenea le-am glazurat.


Tudor a fost foarte încântat de oamenii de zăpadă!!


Ești fericit când copilul tău e fericit ;-) Iar Tudor a fost super fericit!!





E adevărat că trebuie să mănânci trei fursecuri deodată, de aceea am făcut doar 6 oameni de zăpadă, asta însemnând 18 fursecuri. Restul le-am lăsat simple.


Le-am avut de Crăciun, dar nu am reușit să le postez, din păcate. Partea bună e că și Moș Crăciun s-a ospătat din ele ;-)

6 comentarii :

  1. Foarte haiosi si draguti. An Nou fericit si pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee faina! Tare frumosi sunt omuletii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte draguti oamenii astia.
    Iarna viitoare poate fac si eu cu copiii la ateliere :).

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.