Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 29 septembrie 2015

Chifle purceluși

 






 După Chiflele cățeluși care au avut mare succes, am făcut Chiflele pisicuțe și acum a venit rândul Chiflelor purceluși!! Aceeași rețetă de aluat am folosit de fiecare dată, pentru că e foarte bună și-mi place.
Tudor al meu le adoră și cred că și copiii voștri vor fi încântați dacă le veți face :-)
Sunt ideale de pus la școală cu o felie de șuncă de Praga, o felie de brânză, de roșie, castravete sau salată verde.
Spor vă doresc!!


 Ingrediente:
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare,
100g masline negre fără sâmburi,
1 ou pentru uns.

Mod de preparare:

1. Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul. 
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut.
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. 

Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald.
Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
Mai multe poze aici.

Intinde o bila de aluat pe un blat special, intinde-l cu sucitorul, si cu ajutorul unei cani cu gura mare, decupeaza cercuri. Atenție, să nu fie foarte subțiri, ideea e să obținem chifle, deci lăsați o grosime de 3-5cm.


 Din resturile rămase, framantati, refaceti o foaie de aluat si cu ajutorul unui pahar mic, de țuică, decupati cercuri. Din acestea vom face urechile și râturile.


Luati un cerc mic de aluat  si tăiați-l in cruce, astfel veți obține 4 triunghiuri. Vom folosi câte două pe post de urechi.
 
 Alte cerculețe le fom folosi pe post de rât.

Așezați direct în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, câte un cerc de aluat-din acela mare, tăiat cu cana, puneți un cerculeț pe post de rât și urechiușele, două triunghiuri mici cu vârful în jos.
 



Tăiați măslinele la capete și astfel obțineți ochii pe care-i poziționați deasupra rîtului. Din măslinele rămase fără capete, tăiați felii subțiri pe care le veți folosi pe post de nări.


Ungeți purcelușii proaspăt obținuți cu gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte. Dați și pe sub urechi și rât, să se prindă bine, să nu alunece la copt, pentru că vor crește mult :-)


Și gata de mâncat!!


Puteți să-i umpleți cu ce vreți voi, dar eu am făcut niște piftele de porumb delicioase!! O să vi le prezint în rețeta următoare :-)


2 comentarii :

  1. Sunt tare frumusei purcelusii :) Eu as incerca mai intai sa fac niste chifle simple pentru ca vreau sa testez reteta si sa vad gustul final, mai ales ca nu ma vad stand prea mult prin bucatarie :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.