Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 9 august 2015

Piept de pui in sos de iaurt cu cartofi noi









 Ce-am avut la cina intr-o seara ploioasa de vara: piept de pui in sos de iaurt cu cartofi noi.
Am vazut reteta cu piept de curcan si cartofii intregi, in coaja, in revista Click! Pofta buna! nr. 5/2015, dar am schimbat-o putin.
Puiul cu iaurt e deosebit, are un gust minunat, e fraged si zemos. 
Am mai facut  Pui cu iaurt condimentat si frigarui din  Piept de pui marinat in iaurt si curry carne de pui.

Dificultate medie.
Preparare:1h10'
Ingrediente:
1-2 piepti de pui,
1kg de cartofi noi,
ulei,
rozmarin Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Pentru sos:
5 catei de usturoi,
2 linguri ulei,
200g iaurt cremos,
 zeama de la o 1/2de lamaie ,
busuioc maruntit Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Pui iaurtul la scurs.
Speli bine cartofii si ii lasi in coaja. Eu i-am pus la fiert, i-am lasat sa dea apa un clocot, apoi am aruncat apa si i-am lasat sa se raceasca.

Zdrobesti usturoiul, torni ulei in fir subtire si la fel procedezi si cu zeama de lamaie. Incorporezi iaurtul si amesteci pana cand sosul devine pufos. Potrivesti de sare si piper si adaugi verdeata.


 Ungi cu putin ulei o forma termorezistenta in care asezi pieptii de pui, taiat in trei-patru bucati. Puteti folosi si piept de curcan :-)


Torni sosul de iaurt atat cat sa acopere toata carnea.

Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare si piper, dupa gust- eu am presarat si rozmarin-si ii asezi in tava, peste carne si sosul de iaurt.
Eu i-am tras putin la wok cu rozmarin:


apoi i-am taiat in jumatati.
Dai la cuptor la 180 de grade C, 30-40 de minute, pana cand carnea este bine facuta, iar cartofii s-au rumenit.


Servesti mancarea calda, decorata cu frunze de busuioc-care aveti, care nu, folositi uscat, cum am folosit si eu :P


Pieptul de pui a fost fraged si zemos, exact cum imi place :-)
Prea bun!!


Am servit cu o salata de castraveti simpla.


Pofta buna si spor s-aveti!!


Un comentariu :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.