Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 1 august 2015
Aperitive din omleta de cartofi cu zucchini si ciuperci
Nu știu ce mai gătiți voi, pe căldurile astea, că eu nu pot, dar gătesc noaptea și fotografiez ziua.
Aperitive din omletă de cartofi cu zucchini/dovlecei și ciuperci. E o omleta la cuptor, o frittata, doar 10 minute la cuptor e ok, chiar n-am murit :P
Reteta e din cartea Retete pentru prieteni, din reteaua Lidl, cu modificarile de rigoare :P
Timp de preparare: 30'
Ingrediente:
300g cartofi,
1 ceapa rosie,
6 oua,
100g ciuperci champignon SunFood,
1 zucchini/dovlecel,
sare si piper mozaic din rasnitele Kotanyi,
1 lingura condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi
rosii cherry,
bagheta taiata felii.
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se curata si se taie felii subtiri.
Ceapa se curata si se taie rondele.
Ciupercile fierte se limpezesc si se storc-am folosit jumatate din borcanul SunFood.
Zucchini se spala, se sterge si se taie felii, iar fiecare felie se taie in cruce, rezultand 4 triunghiuri.
Spargeti cele 6 oua si bateti-le bine, ca pentru omleta. Asezonati cu piper mozaic proaspat rasnit din rasnita Kotanyi si o lingura de condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi.
Se incinge ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si se rumenesc feliile de cartofi,
cate o portie o data, apoi se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de ulei si se condimenteaza. Se acopera, pentru a nu se usca si intari.
Intr-o alta tigaie se pun doua, trei linguri de ulei de floarea soarelui și se caleste ceapa rosie pana devine violet-daca aveti alba, o caliti pana devine aurie-si adaugati ciupercile.
Dupa ce-si lasa apa, adaugati si feliile de zucchini, apoi amestecati. Nu lasati pe foc mai mult de 3 minute, altfel dovlecelul va fi prea moale.
Dupa 3 minute, feliile de dovlecel trebuie sa ramana ferme.
Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor rotunda, asezati feliile de cartofi,
rasturnati ceapa cu ciupercile si dovlecelul
si turnati cele 6 oua batute. Dati la cuptor 10-15 minute pana cand se rumeneste frumos. Verificati dupa 10 minute cu o scobitoare daca omleta e facuta si daca nu e, mai lasati-o 5 minute.
Se scoate, se lasa la racit si se taie in patratele.
Feliile de bagheta se taie in jumatate, se freaca cu un catel de usturoi, daca vreti, sau cu nimic, pot ramane simple si se fixeaza doua patratele de omleta cu o tepusa pentru aperitive. Se decoreaza cu jumatati de rosii cherry sau cu felii de castravete.
Se pot servi atat calde, cat si reci. Sunt bune de luat la un picnic, dar si servi la o petrecere :-)
Etichete:
Aperitive
,
cartofi
,
ceapa rosie
,
ciuperci
,
condimente pentru legume Kotanyi
,
gama Nouvelle Cuisine
,
omleta
,
oua
,
piper mozaic
,
rasnite Kotanyi
,
SunFood
,
zucchini
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu