Cand a plouat zilele trecute, am incins cuptorul ;-)
Pacherri umpluti cu carne tocata de vita si ciuperci la cuptor, o umplutura care noua ne place foarte mult si o folosesc des. Paccheri sunt paste traditionale napoletane din faina de grau dur, sub forma de tuburi largi scurte.
Am mai facut paccheri, dar de post: Paccheri cu legume si chili dulce.
Ingrediente:
o punga de paccheri (400g),
1 morcov,
1 ceapa,
1 ardei gras rosu,
2 catei de usturoi,
1/2 ardei iute,
ciuperci(hribi) 250g,
400g carne tocata de vita,
200ml vin alb sec,
o conserva de rosii cuburi SunFood,
cimbru maruntit Kotanyi,
3 oua,
200ml smantana grasa,
100g cascaval,
sare si piper.
Paccheri de la Lidl
Ceapa, morcovul, ardeiul gras se spala, se curata si se taie marunt sau se dau la robot. Se incinge wokul, apoi se toarna ulei de floarea soarelui si se adauga legumele. Cand sunt distuite, se adauga ciupercile. Eu am avut hribi la borcan, pusi de soacra-mea ;-)
Adaugati carnea tocata de vita, vinul alb si lasati pe foc timp de 30-40 de minute pana scade.
Apoi adaugati o conserva de rosii cuburi de la SunFood
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Pastele paccheri se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare, timp de 12-15 minute, parca, dar verificati.
Cand sunt fierte, le treceti pe sub un jet de apa rece si le stropiti cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca.
Intr-o tava de yena unsa cu unt, se pun pastele in in picioare si se umplu cu compozitia de carne si ciuperci.
Se bat ouale cu 200ml smantana grasa si se adauga o lingura de cimbru maruntit de la Kotanyi.
Se toarna compozitia peste pastele umplute si rade cascaval peste ele.
Se tin putin la cuptor intre 10-15 minute, la 180 de grade, pana se aureste frumos cascavalul.
Se presara frunze de telina taiate marunt si se serveste imediat!!