Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Penne cu crema de ciuperci si alune de padure








 O cina usoara, ca de sambata seara ;-) 
Poate fi o reteta de post, daca renuntati la vin si smantana, la fel cum am facut si eu, folosind supa clara  de legume si cartof fiert. Pentru un gust senzational am adaugat alune de padure, desi nu erau in reteta, dar n-am regretat, ba din contra, ne-a placut foarte mult.
Reteta, putin modificata de mine, e din cartea Paste, colectia Delicii in bucatarie, editura Adevarul, 2011.
Daca va plac hribii si doriti o alta reteta de post, va recomand: Tagliatelle cu hribi si menta.

Pregatire: 10'
Preparare: 45'
Dificultate: mica,
Calorii: 477
Vin: Muscat Otonel.

Ingrediente:
400g penne,
200g hribi,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1/2 pahar vin alb/supa de legume,
1/2 pahar apa,
1 catel de usturoi,
1 lingura condimente 5 senses Exotisch, Kotanyi,
150ml smantana/sau 1/2 cartof fiert,
50g alune de padure,
 patrunjel,
sare si piper.

Mod de preparare:
Curata si spala foarte bine ciupercile, apoi taia-le bucati mai mari.
Toarna intr-un wok uleiul de masline, usturoiul, -eu am pus si cateva rondele de ardei iute verde-apa si vinul-daca tineti post, puteti folosi o supa clara de legume-, adauga ciupercile si fierbe-le circa 40 de minute, la foc mic.


 Pune sare si piper, dupa gust si jumatate de lingurita 5 senses Exotisch, Kotanyi. Cutiuta 5 Senses de la Kotanyi contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.

Opreste focul si dupa 2-3 minute, varsa totul intr-un vas si paseaza ciupercile cu un blender vertical. 


 Adauga 150ml smantana  proaspata sau, daca tineti post, adaugati jumatate de cartof alb, fainos,


si toarna compozitia inapoi in cratita. Puteti folosi si apa in care a fiert cartoful, amidonul lasat de acesta va lega sosul, dandu-i consistenta. Pune la fiert pentru inca 3-4 minute, amestecand continuu.

Pune pastele in apa clocotita cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le si apoi transfera-le in vasul cu sosul de ciuperci.

Amesteca bine pastele cu sosul, adauga alunele taiate marunt,-pe care le-ai tras, in prealabil, intr-o tigaie fara grasime, pana s-au rumenit putin, apoi le-ai lasat sa se raceasca.



Adauga si cealalta jumatate de lingurita cu  condimentele 5 senses Exotisch, Kotanyi,



 decoreaza cu patrunjel si serveste-le fierbinti.


Crema de ciuperci cu alunele de padure s-au combinat perfect, iar gustul a fost senzational!!





Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.