Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
joi, 4 septembrie 2014
Chec cu sirop de zmeura
M-am gandit sa fac un chec insiropat, la fel ca Drizzly Lemon Cake, dar cu zmeura. Am pastrat, in principiu ingredientele de la chec si am adaugat zmeura pentru sirop.
Am adaugat peste zmeura si putina ciocolata, ca sa nu se strice :P Iar bombonele sunt in ton cu zmeura ;-)
Ingrediente:
200g unt,
200g zahar pudra,
200g faina,
50g fulgi de migdale,
1lingurita zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker,
4 oua,
1 plic praf de copt.
Pentru siropul de zmeura:
200g zmeura,
70ml apa,
100g zahar.
Pentru glazura:
150g ciocolata neagra,
1 lingura unt/ulei,
bombonele colorate Dr.Oetker..
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol, mixati untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana devine o compozitie cremoasa si aproape alba.
Incorporati ouale unul cate unul
si amestecati dupa fiecare, pana la omogenizare. Cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt.
Adaugati-le apoi peste compozitia de mai sus si amestecati usor, de jos in sus. Adaugati fulgii de migdale si zaharul vanilat bourbon.
Tapetati cu hartie de copt o tava de chec sau ungeti-o cu unt si infainati-o, apoi turnati compozitia.
Coaceti checul la 180 de grade timp de 40 de minute. Nu deschideti cuptorul in primul sfert de ora.
Dupa 30 de minute verificati cu o scobitoare daca checul este gata. Daca scobitoare iese curata, checul e gata, daca nu, il mai lasati 10 minute.
Siropul: In timp ce checul se coace, pregatiti siropul. Puneti zmeura spalata si scursa, apa si zaharul pe foc si fierbeti timp de 10-15 minute, pana se dizolva zaharul. Mai lasati pana se ingroasa si devine sirop.
Imediat dupa ce scoateti checul din cuptor, intepati-l cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si turnati siropul de zmeura fierbinte.
Lasati sa se raceasca.
Topiti ciocolata la bain-marie sau microunde, incorporati untul sau uleiul, apoi turnati-o peste siropul de zmeura. Presarati bombonele colorate-mi le-a adus prietena mea din Portugalia <3- si lasati sa se raceasca.
Cand ciocolata s-a intarit, feliati checul si serviti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Pai da! De cand n-am mai mancat asa bunatate!!!
RăspundețiȘtergerePrima felie e a mea,daca n-a mancat-o deja altcineva!:)
Pupici si spor in toate bunatatile pe care le faci!
Ce buna idee, sa folosesti sirop de zmeura. Vreau si eu o feliuta de chec ca bine mai arata!
RăspundețiȘtergerewow!! saptamana viitoare al meu e :D
RăspundețiȘtergereabia astept sa vad cum iese :)
arata delicios <3