O dupa-amiaza de sambata in familie, cu friptura aferenta. Frageda, mai mult coapta decat prajita, cu aroma de ceapa si cimbru. A fost delicioasa!! Merita sa o incercati ;-)
Reteta e din cartea Preparate din carne, colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.
Pregatire: 15'
Preparare: 1h si 45'
Dificultate: mica
Calorii: 248
Vin: Merlot.
Ingrediente pentru 4 persoane:
600g cotlet dezosat de porc,
3 cepe rosii,
6 cartofi,
50ml lapte,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
cimbru maruntit Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
1 frunza de dafin Kotanyi.
Mod de preparare:
Curata ceapa si taie-o rondele subtiri.
Prajeste carnea intr-o tigaie cu ulei de masline incins, apoi pune-i sare si piper proaspat rasnit, dupa gust.
Cand s-a rumenit, adauga ceapa rosie, laptele si cimbrul.
Lasa la fiert 1 ora si 30 de minute. Eu am adaugat mereu apa si am lasat doar o ora.
Scoate carnea cand e gata, las-o sa se raceasca putin si taie-o in felii subtiri.
Pune cartofii la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, apoi scurge-i, decojeste-i si taie-i cuburi sau in patru.
Aseaza pe o farfurie feliile de carne putin rasucite, presara sosul din wok peste ele, pune ceapa in mijloc, mai presara putin cimbru peste carne si decoreaza cu frunza de dafin.
Serveste friptura taiata felii subtiri cu garnitura de ceapa si cartofii fierti-peste care am presarat sos de carne, sare si cimbru-si stropiti cu ulei.
Gustos si simplu. De fapt, tot ce-i simplu e gustos ;-)
foaaaaaaaaaaaarte bun a trebuit sa fie <3
RăspundețiȘtergere