Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 26 iulie 2013

Penne al'arrabiata






O reteta clasica italiana, o mancare simpla, de vara, putin iute, potrivita pentru cina ;-)

 Particip cu aceste paste suparate, dar foarte sanatoase la Provocarea Dulce Romanie, gazduita de Ana in aceasta luna, pe  Blog cu legume.


Ingrediente:
paste penne-500g,
1 kg de rosii proaspete,
o conserva de rosii decojite Sunfood,,
3 catei de usturoi,
10 frunze de busuioc,
2 ardei iuti,
 ulei de masline,
parmezan,
sare si piper.

Mod de preparare:

Sosul arrabiata:

Intr-un wok cu putin  ulei de masline se caleste usturoiul tocat felii sau marunt, apoi se adauga cele doua tipuri de rosii.



Rosiile proaspete se cresteaza usor si se decojesc, oparindu-le in apa clocotita aproximativ 30 de secunde,



apoi se toaca marunt, indepartand semintele, lasand doar pulpa



si se amesteca cu rosiile intregi decojite din cutia Sunfood.




Se asezoneaza cu  sare si piper, apoi se amesteca bine si se lasa la foc mic pana incep sa se inmoaie rosiile proaspete.
Se adauga ardeiul iute taiat marunt, -eu am pus doar jumatate de ardei iute rosu, taiat felii-



 busuiocul, de asemenea taiat marunt, apoi se da in clocot pana ce fierbe sosul.





Se fierb pastele intr-o oala cu apa si sare, conform indicatiilor de pe punga-8-12 minute. Cand sunt fierte, se trec sub un jet de apa rece si se toarna putin ulei de masline peste ele, ca sa nu se lipeasca.

Sosul se amesteca cu pastele si se serveste cu frunze de busuioc. Sau aranjati pastele intr-o farfurie adanca si turnati sos peste ele., cum am facut eu ;-)



E o mancare de post, ati putea spune, foarte aromata si...iute. Asta daca nu aveti parmezan.:P

 Cateva aschii de parmezan completeaza de minune aceste paste simple si sanatoase.



 Iar rosiile intregi decojite de la Sunfood mi-au fost de mare ajutor ;-)


4 comentarii :

  1. Mama, dar ce suparata(arrabiata) esti de te-ai dat la paste atit de picante... Bune, bune, pe gustul barbatului meu, care ar pune ardei iute si-n cafea, hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Arrabiate sau nu, sunt de acord cu tine ca-s perfecte pentru zile de vara. Te astept si eu la provocarea din luna aceasta cu o tema de vara care s-ar putea sa fie pe placul tau ;). Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. si cum eu ador pastele.......... iubesc toate combinatiile :)
    arata intr`un mare fel :)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.