Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 11 iulie 2013

Köszönöm szépen, Electrolux! GastroArt Budapesta a fost un vis implinit!!



Mai tineti minte concursul din luna mai, Electrolux ma trimite la Budapesta, in care va rugam frumos sa ma ajutati s-ajung in capitala ungara?? Ei bine, da, am castigat si va multumesc din suflet pentru fiecare comentariu de pe blog, pentru fiecare like, comentariu si share de pe facebook, atat de pe pagina mea personala, cat si de pe pagina blogului.

Aventura la Budapesta a durat doua zile, in 17-18 iunie a.c. Deci, am fost, am vazut, am trait, am gatit, am savurat, am legat prietenii si m-am intors mai bogata ;-)

Budapesta. 17 iunie, a.c.Prima zi.
Un tur gastro al bloggerilor culinari din Romania, alaturi de Carmen Georgescu, marketing manager la Electrolux Romania si de ghidul nostru maghiar, Zed, tot un blogger culinar celebru-The Flying Cook.

Din aeroport, unde ne-am intalnit toate, in poza de la stanga la dreapta: Catalina Zaharescu, Dana Burlacu, Gabriela Cara si eu-lipsesc Lavinia Stejareanu-care ne-a facut poza si Carmen care se interesa de microbuzul care urma sa ne duca la hotel.
In total am fost cinci bloggerite, pentru ca Mihai Lambru, al saselea blogger, a renuntat din motive personale. Dar cu Carmen Georgescu, am fost sase fete ;-)



 De la aeroport am plecat direct spre Hotel Casati-1 hotel, 4 stiluri ;-).

In fata hotelului, poza:

                                                   Photo by Catalina Zaharescu



Catalina mi-a facut si-un "portret":




Casati Hotel din Budapesta e un loc nemaipomenit, cum rar am mai vazut. Fiecare am avut altfel de camera.Existau camere cool, naturale, clasice si edenice.

Asa arata holul:


 Camera mea si a Gabrielei Cara.



In interiorul hotelului era o adevarata gradina, iar peretii au fost pe veci imbratisati de o iedera posesiva.


Aici era sala de mese, unde am luat micul dejun a doua zi dimineata.




Dupa o cafea mica, dar buna, ca era gratis din partea hotelului, pur si simplu pentru ca-i eram oaspeti, am pornit prin cartier, pe jos, spre locul unde aveam sa luam pranzul..




 Am trecut pe langa  un frumos parc pentru copii, realizat pe locul unei cladiri vechi, iar tot zidul celeilalte cladiri a fost vopsit foarte frumos, cu baloane de aer, creand un spatiu special.


 Am poposit la Restaurantul Macesz Huszar pentru un pranz evreiesc a la carte.


Ce-am servit? Banuiesc ca toti va veti intreba acest lucru, iar eu, constiincioasa am sa va satisfac curiozitatea: o cafea maaaare de tooot, cum nu am baut niciodata in niciun restaurant de pe unde am fost...alaturi de un gulas de miel.


Fetele s-au racorit cu o limonada de citrice si castraveti verzi....eu asteptam desertul. :P
Pana sa vina desertul, dupa gulas am impartit cu fetele cateva feluri de mancare si-anume: un piept de rata, o pulpa de gasca, o tocanita de ardei gras, niste salate delicioase.
Vedeti mai multe poze la Catalina, care plina de rabdare, stoicism si curaj, ne lua farfuria cu mancare de sub nas, proaspat adusa de chelner, si mergea in incaperea alaturata  ca sa o fotografieze sub geam, in lumina naturala.


Deserturile au fost supreme! Si doua, pe deasupra!
Prajitura cu trei etaje: unul cu mac, altul cu nuca si ultimul cu mere. Tare buna. Am imparti-o in trei. Trebuie sa o fac si eu neaparat, am vazut una asemanatoare la Bucataresele vesele.

                                                         Photo by Gabriela Cara


Si celalalt desert a fost extraodinar de bun: Foi crocante cu crema de mac si sirop de visine

                                                            Photo by Gabriela Cara


Fiindca ne aflam in cartierul evreiesc, ne-am oprit la Szimpla RuinPub, un faimos pub evreiesc constituit din "ruine", dupa cum ii zice numele...gunoaie, efectiv, de tot felul de lucruri pe care oamenii le arunca fie pentru ca nu mai au nevoie de ele, fiindca sunt prea vechi si stricate. Stiti voi, scaune desperecheate, papusi fara o mana sau un picior, umerase, cuiere etc. Totul mi s-a parut intr-o stare mizera, iar mirosul de nesuportat!!




Nu am rezistat miresmelor de mucegai si de putregai prea puternice, asa ca am uschit-o.

Am trecut prin Gozsdu udvar, unul dintre cele mai trendy locuri de distractie din oras.
Echipa de la Restaurantul 2Spaghi,


 italienii Matteo si Jacopo au creat programul AztaPasta din cadrul programului GastroArt.

O plimbare cu tramvaiul impodobit de lucrusoare tricotate



ne-a ascuns pentru putin timp de soarele torid. Patru statii mai incolo eram in fata faimoasei cladiri care adaposteste Piata Centrala-Vasarcsarnok.



 CNN Travel i-a acordat in acest an titlul de Cea mai buna piata in Europa.
Am vizitat-o si noi. Jos erau tarabele cu fructe si legume proaspete, cu peste, cu mezeluri,







iar sus erau mici localuri cu autoservire sau, cum se zice pe la noi, "la botul calului"....plus mici magazine cu suveniruri, articole traditionale si magneti.



Dupa ce ne-am umplut plasele cu paprika, am luat tramvaiul inapoi pana la Sziget eye-Roata Mare a Budapestei.


 Era un soare arzatoooor rau de tot



Cinci ture intr-o cabina cu un aer conditionat lesinat, dar de sus totul se vede altfel.
Eu, alaturi de Gabriela Cara, colega mea de camera ;-)

                                                       Photo by Catalina Zaharescu


Mai frumos de sus.


Iesind din parcul racoritor am dat peste o Cutie de promisiuni cu zeci de  lacate, fiecare lacat reprezentand promisiunea, dorinta sau visul celui/celei care a inchis lacatul..


Noi n-am avut lacate decat pe valize, la altele in plus nu ne-am gandit, dar toate ne-am pus aceeasi dorinta: sa mancam rapid o inghetata!!! Asadar, grabite sa ne indeplinim dorinta, ne-am indreptat spre Gelarto Rosa, o gelaterie in care toate inghetatele iti erau oferite sub forma de trandafiri.


Mi-am ales fistic si Rafaello.In prima zi. Toate sase cu-nghetate ;-)

                                                 Photo by Catalina Zaharescu


 A doua zi am trecut din nou pe-acolo si mi-am ales alune si cafea...parca.





Bazilica Saint Stephen era chiar peste drum de gelaterie.Trebuia sa platesti ca sa intri, asa ca eu am zis pas.



Un drum scurt la hotel, pentru a ne pregati de intalnirea cu Viktor Segal, un renumit bucatar chef din Ungaria, cu peste 4 carti gastronomice la activ. Am fost tare fericita ca l-am cunoscut...se vede, daa? :P



 si echipa de la Electrolux Budapesta, in frunte cu marketingul managerul Erika Medveczki .





Totul era pregatit pana la ultimul detaliu. Aratau strasnic de bine toate ingredientele, proaspete, verzi, bolurile cu diferite ingrediente, ustensile, tigai, linguri, toate ne asteptau intr-o perfecta ordine.

Impreuna cu Gabi am facut echipa si aici si am gatit pe rand, doar ca fiecare si-a aranjat cum a vrut in farfurie. Cuptorul Electrolux pe aburi ne-a incantat pe amandoua, iar plita ne-am fi dorit-o si acasa.
Retetele erau in limba engleza, dar ne-am descurcat si am buchisit impreuna





si cu ajutorul lui Viktor Segal care ne-a ajutat, explicat si a fost pe rand la fiecare dintre noi sa ne arate ce si cum sa facem. Aici cred ca ni s-a prins branza Haloumi de tigaie, nu ne-a iesit frumos prajita...



Acestea au fost preparatele mele:

1. Primul pe listă a fost un smoothie de pepene verde, capsuni, mere Granny Smith şi melissa.




2. Green asparagus salad with pan fried halloumi cheese, aubergine marmalade and labane (Middle-East creame cheeese)=Salata de sparanghel verde cu branza Halloumi fripta, cu crema de iaurt, porumb uscat si dulceata de vinete.

3. Ajowan flavoured chicken breast with soba noodles (indonesian sweet soy sauce) and liofilized vegtetables;=Piept de pui aromat cu noodles cu trei feluri de sos de soia si ceapa verde si bame.



4..Black sticky rice with rhubarb chutney and indian spice crumbles=Orez negru lipicios fiert in lapte de cocos cu vanilie cu chutney de rubarba si capsuni, si crumbles cu nuca pecan, zahar brun si zmeura uscata.



Cand terminam de preparat un fel de mancare, mergeam toate cu farfuriile la masa si serveam ce-am gatit. Toate eram ochi si urechi la Viktor ;-)




Programul GastroArt a inceput la 18h si s-a incheiat undeva dupa miezul noptii
...dar a fost nemaipomenit de placut, nimeni nu s-a plans de absolut nimic, pentru ca totul a fost perfect!


A doua zi pe la 9 eram in picioare, pregatindu-ne de micul dejun copios ce urma sa-l servim, dar pe care l-am ignorat seara trecuta. Pai da, ca dupa ce bunatati am gatit la GastroArt am zis ca doar o cafea dubla mananc la micul dejun...de unde! :P

Gabi era disperata sa fumeze, si cum nu era voie decat afara, pe culoar, acolo am si surprins-o:


Pe urma, cu burtile pline am pornit-o la pas prin Budapesta...mai mult pe langa Dunare, care se retrasese in weekend. Norocul nostru!


Oricum, era tulbure rau...

Am traversat podul si am vrut sa trecem dealul, cum ar veni...pe jos era mai rentabil, dar...


Am urcat doar pana la "primul etaj" cum ar veni pentru o poza. Caldura mare, transpiratie maxima :P


Pe urma am coborat iar la o inghetata in forma de trandafir, am trecut iar pe langa Bazilica Sfantul Stefan


si...la revedere, Bucharest! aaaa, Budapest, scuzeeee



Ii multumesc din inima juriului Electrolux, fetelor pe care, in sfarsit, le-am cunoscut: Lavinia si Gabi,(cu Gabi vorbeam mereu pe fb de vreo 2-3 ani, o stiam de pe culinar si trebuie sa-i multumesc frumos pentru impletitura "spic de grau" pe care mi-a facut-o doua zile la rand <3),  fetelor pe care cu drag le-am revazut: Dana si Catalina, si in special lui Carmen Georgescu ca m-a ales, iar! si  voi bea o sticla de vin rosu in cinstea si sanatatea ei, vivat!

5 comentarii :

  1. Foarte frumos! Sa va fie de bine!
    Frumoasa e Budapesta. Chiar mi-a placut, asa, din fotografii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Na,asta da experienta faina!
    Sa-ti fie de bine!
    :)Chiar ma intrebam,citind,cinre a mancat toate delicatesele pregatite de voi.Puteau sa va puna la dispozitie si niste voluntari.Aici mergeam si eu.Sigur ati fi auzit de fiecare data:"Nagyon jo!Nagyon finom!":))
    Ce fain au pus trandafirii in cornete!
    Budapesta e frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, Liana! Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc sa ai parte de cat mai multe astfel de experiete.
    Pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu tot asteptam continuarea asta si vad ca in sfarsit ai apucat sa o postezi.....
    O experienta - sau aventura?- pe care sunt sigura ca nu ai sa o uiti degraba.
    Iti doresc sa ai parte de cat mai multe asemenea "invataturi" prin strainatate !
    Bravo tie !
    Duminica faina sa ai, te tzuc!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.