Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 4 mai 2013

Tort de Paste











 Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!


Din Caietul de retete nr.26  Dr.Oetker, Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa, am ales sa prepar Tortul de Paste, desi multe alte retete mi-au tras cu ochiul. Eu l-am vazut ca pe un tort cu multa ciocolata, cum altfel, doar sunt dependenta :-)


Ingrediente:

Pentru blat:

1 plic Glazura neagra Dr.Oetker,
250g unt,
300g faina,
1 plic praf de copt Dr.Oetker,
1 plic Cacao Dr.Oetker,
4 oua,
125ml lapte.

Pentru ganache:

250g ciocolata amaruie,
250ml frisca lichida.

Pentru crema de lichior de oua:

225ml frisca lichida,
250g mascarpone,
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker,
1 plic Gelatina Dr.Oetker,
100ml apa,
1 plic Glazura Lichior de oua Dr.Oetker,
50ml whiskey cream.

Pentru decor:

100g ciocolata amaruie,
50g ciocolata alba,
100g crema de alune,
cristale de zahar mov si roz.

Mod de prepare:

1. Pentru prepararea cremei pariziene, adica a ganacheului, se pune pe bain-marie ciocolata rupta bucatele sau rasa si se adauga frisca lichida in momentul cand ciocolata este topita complet. Se amesteca pana se incorporeaza, se muta compozitia intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca. Se lasa peste noapte la frigider.

2.Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura-se pune plicul 1 minut la microunde-se toarna intr-un vas, se adauga untul si se amesteca continuu, la foc mediu, pana se topeste untul.



Intr-un vas se cerne faina, praful de copt, cacaua, zaharul praf si zaharul vanilat.



Se adauga ouale, laptele si se amesteca energic cu mixerul, la inceput cu viteza mica, apoi la viteza mare.
 La final, se incorporeaza untul si glazura topite.





 Compozitia se intinde uniform in forma rotunda de copt, tapetata cu hartie de copt se introduce la cuptorul electric la 160 de grade sau la cuptorul cu gaz treapta 2 sau la cuptorul cu aer cald, 140 de grade, si se coace cca 60 de minute.



Dupa coacere, blatul se lasa timp de 10 minute in forma sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un gratar de bucatarie acoperit cu hartie de copt, desprinzandu-se hartia pe care s-a copt.


Blatul se rastoarna inca o data, se lasa sa se raceasca complet si se taie de doua ori pe orizontala, rezultand astfel 3 foi.

Pentru prepararea cremei de lichior de oua se bate frisca cu zaharul vanilat, se adauga mascarponele, se mixeaza





se toarna glazura de lichior de oua, dupa ce ati incalzit-o 1 minut la microunde si whiskey crema. Reteta era cu 125ml lichior de ou, dar cum nu am avut, am folosit glazura care a fost de 100ml, de aceea am adaugat whiskey crema.



Am pus gelatina la hidratat in 100ml apa rece, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi pe bain-marie pana ce s-a lichefiat si am adaugat-o treptat in crema. Se pun deoparte, pentru decorare, 4 linguri din acest amestec. Am dat-o la frigider ca sa se intareasca.

Asamblare:

Foaia de jos se aseaza pe un platou. Crema pariziana, adica ganacheul se mixeaza la viteza mare pana se spumeaza apoi se intinde peste foaia de pe platou si se acopera cu foaia superioara. Din foaia de mijloc am decupat doi iepurasi si  un ou dupa sabloane, ca nu am avut forme. Din pacate, blaturile au fost foarte sfaramicioase, am lucrat greu cu ele...
Ciocolata amaruie am topit-o si am acoperit blatul superior. Marginea tortului am imbracat-o in crema de alune si am decorat-o cu bomboane de zahar mov si roz. Formele goale din tort le-am umplut cu crema pusa deoparte, apoi am turnat ciocolata alba topita peste ea.
Formele decupate, cei doi iepurasi si oul le-am acoperit cu ciocolata alba si i-am decorat cu bomboane de zahar mov si roz. Din pacate, unul dintre iepurasi s-a evaporat in mod misterios si astfel decorul meu a avut de suferit...



iepurasul ramas...




si oul


Am plecat cu tortul la sat, in vizita la parinti, nu stiu daca voi reusi sa pozez si o felie...mai ales ca mi s-a defectat aparatul de fotografiat...din pacate...

Sarbatori Pascale luminate, imbelsugate si binecuvantate va doresc!
Hristos a Inviat!!!

8 comentarii :

  1. Paste fericit alaturi de cei dragi ! :)
    Frumos si delicios tort !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat!!.... Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevărat a înviat, Liana! Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte fain tortul si frumos ornat.Chiar daca mai tarziu iti urez Paste fericit si numai bucurii.Pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.