Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 1 mai 2013

Pasca rapida cu fructe confiate si migdale









O pasca rapida, fara framantare, fara timpi de crestere cu fructe confiate si migdale. Si, bineinteles cu branza proaspata de vaca, dar nu prea se simte, din pacate.
E foarte potrivita pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu aluatul, cu framantatul si cu drojdia. Cunosc cateva persoane carora niciodata nu le creste maiaua si m-am gandit ca aceasta reteta le-ar ajuta mult.

Retete e din revista Secretele bucatariei nr.5/2013.


Ingrediente:

150g unt,
150g zahar praf,
2 oua,
250g branza de vaca,
1 lingurita coaja de lamaie/portocala,
1 lingura suc de lamaie,
500g faina,
1 plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker,,
50g migdale tocate,
50g stafide/fructe confiate.

Pentru uns:
2 linguri lapte.

Mod de preparare:

1. Se bate untul cu zaharul paf si se inglobeaza pe rand ouale.



2. Se adauga branza de vaci, sucul si coaja rasa de portocala, am pus eu,



 si se incorporeaza, obtinandu-se o crema.

3. Se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt cu sofran-va da o culoare galbena foarte frumoasa pascai-si un praf de sare.



4.Se framanta aluatul pe planseta pana se omogenizeaza toate ingredientele-2-3 minute, doar-apoi se adauga fructele confiate si migdalele




si se framanta iar 2-3 minute pana cand se incorporeaza.
5. Se modeleaza o bila de aluat si se asaza intr-o tava de tort cu diametrul de 22cm, tapetata cu hartie de copt. Se aplatizeaza putin, se cresteaza in mijloc, sub forma de cruce, se unge cu putin lapte




si se coace cca 50 de minute in cuptorul incins la 170 de grade.








Da, stiu, asteptarea e cam lunga, dar mai bine faci altceva in timpul acesta, nu-i asa? Plus ca merita! ;-)

 





si o felie



si-nca una:


Sa aveti spor si Sarbatori Fericite, luminate si imbelsugate va doresc!!!

6 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.