Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
duminică, 12 mai 2013
"Briose" din paste
Cine nu s-a inscris inca la concursul meu Prepara briose si castiga o tava pentru ele, mai are timp pana pe 15 mai, orele 23:59 sa se inscrie. Gasiti detalii aici.
Si ca sa vin in ajutorul gospodinelor am pregatit o reteta rapida de "briose" din paste.
De ce ai nevoie:
2 fire de ceapa verde sau praz,
1 fir de usturoi verde,
1 ardei gras galben.
1 ardei gras rosu,
200g paste fainoase(scoici, urechiuse s.a.),
4 oua,
150g smantana,
150g bacon/sunca cruda afumata,
1 lingura condimente pt. paste Kotanyi,
1 lingura condimente pt. legume Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Cum se prepara:
1. Se taie baconul sau sunca cruda afumata bucati, se calesc usor intr-o tigaie neaderenta,
fara a le lasa sa se rumeneasca prea tare, apoi se scot deoparte.
In grasimea ramasa in tigaie se caleste usor prazul sau ceapa si usturoiul taiat rondele subtiri pana se inmoaie,
apoi se adauga ardeiul galben si rosu taiat bucati, se lasa pana se inmoaie si ei,
se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Separat, se fierb pastele al dente in apa cu sare, se strecoara si se amesteca cu prazul/ceapa/usturoiul calite si cu baconul/sunca rumenit.
Ouale se bat cu smantana si cascavalul ras. Se asezoneaza dupa gust cu oregano, busuioc sau cu o lingura de condimente pentru legume Kotanyi, Nouvelle Couisine si o lingura condimente pentru paste Kotanyi.
Se asezoneaza cu sare si piper daca mai e necesar. Amestecul de oua se toarna peste compozita de paste cu sunca si se omogenizeaza, invartind usor de sus in jos, sa nu zdrobim pastele.
Compozitia obtinuta se toarna in forme de briose, tapetate cu hartie-mi-au iesit exact 13 bucati!!!-
si se coc, la foc potrivit, circa 30-40 de minute.
Se servesc calde.
Etichete:
ardei gras galben
,
ardei gras rosu
,
briose
,
ceapa verde
,
concurs
,
condimente Kotanyi
,
Nouvelle Cousine
,
Paste
,
sunca cruda afumata
,
usturoi verde
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
ce interesante ,,,super tare !
RăspundețiȘtergereO reteta inedita!!!Arata suuper bine!Bravo
RăspundețiȘtergereSunt si arata super.am sa le incerc si eu promit :D acum daca am tot gasit tava de imprumut,macar sa o folosesc cat o am la mine;))
RăspundețiȘtergereFoarte faine!
RăspundețiȘtergereOchioase briosele tale, sigur micutul bucatar a mincat cu mare placere si pofta... Pupici !
RăspundețiȘtergereArata misto si sigur sînt delicioase!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Interesanta ideea ta,imi place!
RăspundețiȘtergere