Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 15 februarie 2012

Retete in concursul "Ce-ti pofteste inima"

Retete frumoase, retete inimoase, retete cu multa dragoste am primit in concurs.
Din pacate, prietene dragi noua nu au fost atente la regulament si nu ne-au trimis minim 3 poze cu prepararea retetei in pasi si nu ar fi fost corect fata de celelalte participante care au respectat aceasta regula, sa le acceptam. Plus, de asta, riscam sa fim acuzate ca ne-am incalcat propriul regulament.
Ne pare extrem de rau Jana Mirea si Nicol, inimioarele de la voi ne-au incantat de-a dreptul si va rog sa nu fiti suparate, cu siguranta data viitoare veti fi pregatite. Grofova Nicoleta -de asemenea ne-a trimis o reteta extraordinara de cupcakes, dar nu era in forma de inimioara, asa cum am cerut sa fie oricare preparat, fie el aperitiv, felul doi sau desert. Am mai primit o reteta de la Bejan Nicoleta, fara nicio poza, din pacate, deci nu a fost inscrisa in concurs.

Incepem postarea retetelor in ordinea trimiterii mailurilor cu retete sau link de pe blog:

1.Clipe dulci(Anastasia): Prajitura tavalita (Lamington) pentru Valentine's Day!

2.Daniele: Inimioare de cartofi cu pui si ciuperci

3.Xandrinne si ale ei ispravi culinare: Inimioare cu nuca

4.Andreea Lazar- Tarta cu ciocolata si curmale

Ingrediente pentru crusta ( “blatul” ): o cana de curmala, o cana de seminte de floarea soarelui, cacao (2- 3 linguri);
Pentru crema: 1/2 cana de miere, 1 banana, cacao (2-3 linguri);
Pentru ornat: fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).
Mod de preparare: Tarta cu ciocolata si curmale
Maruntim semintele ori cu masina /rasnita ori le punem intr-un prosop curat si le batem; pisam curmalele cu furculita cat se poate, apoi cu mixerul,
la fel, cat putem, pentru ca e o compozitie mai dura. Amestecam apoi curmalele cu praful de seminte si cacaua si cel mai bine framantam cu mainile ( parerea mea este ca mainile sunt cele mai bune instrumente de gatit ), pana se face o crusta lipicioasa pe care o punem pe o farfurie sa-i dam o forma sau o punem intr-o forma; am facut o inimioara.
Asa zisa crema, am facut-o amestecand mierea cu banana pisata si cu cacaua si am omogenizat cu mixerul.


Am turnat crema peste crusta si am ornat cu kiwi.




5. Simona Bucur- Apple pie

Pentru foaie avem nevoie de: 150 unt,1 ou,100 g zahar brun,putina esenta sau zahar vanilat
Pentru umplutura:6 mere golden mari decojite si taiate cuburi mici,1/2 lingurita scortisoara,3 linguri de zahar brun ,3 linguri ulei

1.Intru-un bol amestecam untul(la temperatura camerei),adaugam oul si esenta de vanilie dupa care incorporam faina in care am pus praful de copt..Se adauga faina astfel incat aluatul sa se desprinda usor de pe peretii vasului dupa care se rastoarna pe o planseta si se framanta cu mana.


2.Se imparte aluatul in 2 parti egale.
3.Cu sucitorul intindem o foaie subtire pe care o asezam intr-o tava rotunda,acoperind fundul si peretii tavii.Surplusul de aluat se taie cu un cutit.
4.Merele ,scortisoara, zaharul si uleiul(cu rol de inmuiere a bucatilor de mere) se fierb la foc micpana se raceste tot zaharul si apoi sa lasa sa se raceasca.Cand umplutura de mere este rece se toarna merele in tava si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
5.Din a 2a parte a aluatului se intinde o foaie care se decupeaza cu ajutorul unei forme de inimi
si se aseaza una langa alta in cerc peste umplutura de mere.

6.Placinta se da la foc potivit si se lasa 30-35 minute sau pana se rumeneste.
7.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

6. Laura Mimmi- Islere Inimioare


7. Ce a mai gatit Timea- Inimioare sarate


8. DiaMar-Bucataria galbena- Tarta cu crema de lamaie




9.La Vera in bucatarie- Tort cu nuca inimioara


10.Nita Florina -Tort inima
Ingrediente: Blat: 70g ciocolata,6 albusuri,150g zahar pudra,5galbenusuri,80g faina
1 lingura praf de copt.
Ciocolata se topeste in bain marie si se da deoparte sa se racoreasca bine,
Albusurile se bat spuma si se adauga si zaharul mai spre sfarsit,
Galbenusurile se amesteca cu ciocolata, se adauga si faina, apoi pt ca iese o compozite mai tare o inmuiati cu putin albus batut spuma (se poate amesteca fara frica)
Se incorporeaza delicat restul de albusuri si se coace in cuptorul inclazit in prealabil 30 minute!

Crema: 100ml lapt,150g miez de nuca macinat,1 galbenus,150g zahar pudra,160g unt lasat la temperatura camerei,2 linguri de esenta rom.
Laptele se da in clocot se adauga miezul de nuca, oul si zaharul, se da deoparte sa se racoreacsa apoi se amesteca cu untul, esenta de rom si se da la rece!
Am glazurat`o cu : 70g ciocolata + 70ml frisca lichida se tin in bain marie amestecand usurel pana se topeste ciocolata si se obtine o masa compacta, se adauga 20g zahar pudra apoi 20g unt !
Decor : frisca cu bombonele sidefate!


11. Felicia Maciuca-Eclere inimioara


Coji: 250 ml apa,100 ml ulei, 4 oua, 150 g făină, un praf de sare
Crema: 1 plic budinca ciocolata, 400 ml lapte, 100 g unt, esenta rom, 1 lingura cacao, 100 g zahar, 200 ml frisca ,ciocolata pentru finisare ( optional)
Intr-o crăticioară pe foc se pune uleiul, apa şi sarea.Când au clocotit se pune toată făina o data. Se amestecă si se lasă la răcit.
Ouăle se încorporează în compoziţia călduţă unul câte unul amestecând bine după fiecare.
Cu un poş, in tava tapetată cu hârtie de copt se ,,desenează,, inimioare din cocă.

Se dă tava la cuptor, încins la cca.180 grade si se coc cojile 20-25 minute fără a deschide însă uşa.
Praful de budincă se amestecă cu cacaua, zahărul şi puţin lapte rece. Compoziţia se taornă în restul de lapte şi se fierbe pe foc mic până s-a îngroşat. Se lasă la răcit amestecând periodic . Când crema este rece se încorporează untul frecat spumă şi esenţa.
Cojile se taie în două pe orizontală, se pune un strat de crema apoi unul de frisca.

Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.


12. Ion Giurgiu Serban- Inimioare zâmbăreţe cu crenvuşti


Pentru o porţie ai nevoie de : 2 crenvuşti de pui, 2 ouă, sare, cabanos, unt
Cei doi crenvuşti se taie pe lung rămânând însă prinşi în partea superioară. Cu grijă cele două capete se unesc prinzându-le cu o scobitoare.


Într-o tigaie se topeşte puţin unt şi se pun inimioarele de crenvuşti. Oul se bate cu un praf de sare şi se toarnă în interiorul inimilor.
Daca va curge ou nu este nici o problema pentru ca la final poate fi indepartat. Se adaugă câteva feliute de cabanos şi se prăjesc toate la foc mic pe ambele părti.

13.Lia va gateste- Tortulet inimioara



14.Grigore Mihaela- Inimioare de ciocolata duo


Ingrediente: 500 gr zahar, 200 gr unt (la temperatura camerei), 500 gr lapte praf, 3 linguri cacao, esenta de rom (dupa preferinte), 150 ml apa.
Mod de preparare: Zaharul, untul, apa si laptele praf se impart in doua parti egale. Se amesteca o parte de lapte praf cu cacaua si se trec prin sita. Se amesteca o parte de zahar cu una de apa si se fierb cam 10 minute, pana se leaga un sirop, fara ca zaharul sa se caramelizeze. Se adauga jumatate din unt taiat cubulete si se ia vasul de pe foc. Se amesteca pana se topeste untul, apoi se adauga esenta de rom, iar la final se adauga laptele praf amestecat cu cacaua. Se amesteca energic, pentru a nu se forma cocoloase (eu am folosit bratele de framantat ale mixerului), cat este cald, pana se obtine o masa omogena. Se intinde si se niveleaza intr-o tava (dreptunghiulara am folosit eu) unsa cu putin ulei.

Se lasa la rece si se prepara intre timp ciocolata alba, din ingredientele ramase, in acelasi mod ca si cea neagra. Cand este gata, se toarna in tava
peste ciocolata neagra si se da la rece pentru 2-3 ore. Se scoate apoi din tava si se taie in forma de inimioare.

15.Restauratul de acasa
- Inimioare cu zmeura


16. Kaiyo Aino- Gustare de Valentine's


17.Pansy's recipes- Cupcakes cu zmeura



18. Caietul cu retete (Violeta Postolache)
-Inima de ciocolata cu crema de cocos



19. Kadia- Clafoutis cu pere





Acestea sunt cele 19 retete calificate in concurs si tinem sa va multumim tuturor pentru participare si pentru retetele inimoase, preparate din suflet pentru cei dragi si va astepam cu drag si la alte concursuri.

In 17 februarie seara, dupa ora 21, vom afisa castigatorii alesi prin tragere la sorti, random.org.

Va reamintim maniera de extragere: primul extras va castiga premiul al treilea-tavile de briose in forma de inima oferite de Janet, al doilea extras va castiga setul de doua cani de ceai cu lingurite de portelan Yves Roches- oferit de Liana, iar al treilea extras va castiga premiul intai- doua cani in forma de inimioara si un set de 6 forme de silicon in forma de inimioara de la sponsorul nostru Decorix, caruia ii multumim frumos pentru promptitudine si generozitate.

Va dorim din inima mult noroc la tragerea la sorti!!

Liana&Janet

3 comentarii :

  1. Frumos concurs!Felicitari tuturor participantilor!
    Nu stiu cum vor fi alesi castigatorii,dar Mark si-a ales deja o retata...:)cea cu crenvustii zambareti!:))
    E pe placul lui.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-am invitat si pe tine in concurs, nu-i asa?Imi pare rau ca n-ai participat...:( Imi place ca te sfatuiesti cu Mark mai mereu in fata calculatorului...ia spuneti, salamul de biscuiti alb l-ati facut? v :* :*

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am apucat inca,Liana,am avut tot alte "placeri ale inimii",sau am fost salvata de cate o prietene.:)
    Oricum e pe lista de asteptare!:)
    Mark mai tot timpul e pe langa mine si cum calculatorul e in camera lor nu prea-i scapa nimic cand e vorba de mancare.:)
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.