Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 22 februarie 2012

Inimioare cu stafide si alune

Made by Liana & Tudor









Se putea sa nu facem noi doi  inimioare?? Nu, nu se putea! Mai ales ca noua ne plac mult de tot inimioarele si in plus, avem doua zile de sarbatorit indragostitii in luna februarie: Valentin's Day-pe 14 si Dragobetele-pe 24.
Asadar, ne-am suflecat manecile, ne-am spalat manutele, ne-am pus sorturile si ne-am apucat de facut inimioare. Cum pentru cine? Pentru voi ;-)
Pentru mai multe poze cu Tudor in mijlocul actiunii, accesati blogul Micii bucatari. Va multumim :*


Ingrediente:

550g faina,
100g unt,
un praf de sare,
3 oua,
250g zahar,
coaja de la o lamaie,
coaja de la o portocala,
2 plicuri de zahar vanilat,
100g nuca macinata,
150 ml lapte dulce,
1 lingurita praf de copt,
100g alune de padure,
50g stafide,
3-4 linguri coniac/whisky

Mod de preparare:

1 .Pentru inceput se spala stafidele in apa calduta, se scurg bine si se pun in coniac sau in whisky sa capete o aroma deosebita. Noi am sarit peste etapa aceasta :P

2.Se cerne faina intr-un bol, se adauga untul, zaharul, sarea, ouale, laptele, mirodeniile, stafidele, migdalele si praful de copt, stins cu o lingura de zeama de lamaie.
 

 Toate ingredientele se framanta bine-se mai adauga faina, daca e prea moale, pana  se obtine un aluat usor de intins si de taiat cu formele.







3. Se intinde aluatul intr-un strat subtire,


 se taie cu ajutorul formelor, se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun biscuitii in tava. Se presara alune de padure si se baga in cuptor sa se coaca.

La final, am preferat sa-i decoram cu putina crema de ciocolata, nu de alta dar alunele chiar ramaneau pe inimioare ;-))) Si sa le servim alaturi de un pahar de lapte cald.


Da, cu ciocolata sunt cele mai bune!!! Asa ca intr-un final, le-am uns pe toate cu crema de ciocolata ;-)

P.S. Setul de doua cani de ceai cu inimioare si lingurite de portelan  l-am achizitionat in dublu exemplar de la Yves Rocher si este la fel ca cel daruit Anastasiei la concursul "Ce-ti pofteste inima" ;-)

15 comentarii :

  1. Faine fursecuri, dar inimioara blonnda e un dulcel.Pupici multi de la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inimioara blonda iti multumeste pt. aprecieri si te pupam amandoi :* :*

      Ștergere
  2. Or fi frumoase inimioarele,dar Tudor este adorabil de-a dreptul.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup puiul papacios . Nurorii ii rimiti vreo 2 inimioare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nurora il vrea pe Tudor..hi,hi...vi-l trimit cu tot cu inimioare, pai se poate altfel? :*

      Ștergere
  4. Mmm...ce bune! vreau si eu un asa bucãtãras la mine:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Daca nu ma ajuta Tudor, nu ieseau asa bune ;-)

      Ștergere
  6. Ajutorul e fericit deci au fost foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe inimioarele tale:)Dar e superb si adorabilul tau soare:*!!!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.