Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 26 februarie 2012

Gustare calda cu carnati

Made by Liana






In bucatarie, mai exact Pe masa din bucatarie ;-))), ispitele de iarna sunt...carnatii!!! Daaaa...stiu la ce va ganditi, la carnati de casa, afumati, condimentati si parfumati de iti vine sa-ti bati copii, vorba romanului. Si nu poti sa rezisti ispitei de a-i vedea atarnand siraguri in camara, pusi la uscat pe o coada de matura, si fara sa-ti sara toata ziua in ochi, ba trebuindu-ti un cartof, ba un morcov, ba un borcan, ba o punga, incat usa bietei camari sta mai mult deschisa ca o invitatie de nerefuzat, parfumata cu rumegus de fag.
La carnatii astia fe-no-me-na-li a pus umarul si ajutorul de bucatar, alaturi de mama lui, adica soacra-mea, deci sunt de 1000 de ori mai buni decat altii. :P

Stiu ca Vladimir e in asentimentul meu, de aceea ii arunc manusa ;-))

Pregatire: 15'
Prajire: 15'
Coacere: 10'
Dificultate mica

Ingrediente:

300g carnati afumati,
100g bacon,
25g sunca afumata de casa,
3-4 cartofi,
4 oua,
3 linguri ulei,
cimbru uscat,
busuioc uscat,
sare,
piper.

Cum se prepara:

1. Se spala bine cartofii si se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare. Se strecoara, se curata de coaja si se taie rondele.

2. Separat, se taie carnatii felii si se rumenesc cu baconul intr-o tigaie fara grasime,




apoi se scot cu o paleta si se asaza intr-un vas termorezistent.

3. In grasimea ramasa in tigaie, se rumenesc cartofii,




condimentati cu ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, apoi se scot si se asaza peste feliile de carnati. Deasupra am mai presarat cateva bucatele de shonc, adica sunca afumata de casa pentru un gust complet!



Vasul termorezistent se pune la cuptor pentru 5-10 minute pentru a se amesteca aromele.

4. Separat, se prepara ochiurile in apa clocotita cu o lingura de otet si un praf de sare.
Poza am ratat-o ca ma uitam fascinata cum se transforma oul, preparand pentru prima data ouale in acest fel :P

Se serveste cate un ou ochi deasupra fiecarei portii de carnati cu cartofi si se mai presara un praf de cimbru si de busuioc.

Cum sa nu ai pofta?? Am plans ca s-a terminat prea repede...:(



Reteta e din revista Click pentru femei, Capitolul 169-predestinat pentru carnati...hi,hi :P

16 comentarii :

  1. trebuie sa fie super delicioasa mancarea la cum arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce gustare,este mancare in toata regula.Buuuuna.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. O gustare, ca dupa o portie aveai asa o poftaaa...de puteai sa golesti tot frigiderul..hi,hi. :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi faci tu mie? Da' las' ca vin eu in Romania acusi , sa vezi daca nu te trezesti cu mine la usa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fataaa, tu vorbesti serios?? Te astept cu bratele deschise :* <3

      Ștergere
  5. Helou... pai asta-i mincare de privit la ora asta si in prima zi de post ?! Hmmm, ce m-as da la feliutele alea de cirnaciori si la ou, bineinteles ... (a se citi ou nu oua, da ?!) Hai ca te-am pupicit cu lipici si-ti doresc o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu sa ma ierte, dar am facut-o acum vreo 2 saptamani, dar amu' am avut timp sa o postez...nu mai zic ca a fost ziua unei colege azi la birou si am mancat pizza si prajitura cu crema de vanilie, visine si ciocolata, gata, am tacut :P Mai,sa stii ca pupicii cu lipici imi plac cel mai mult!! :* :*

      Ștergere
  6. hmmm, pai e frumos asa? cand incerc si eu sa slabesc putin tu vii cu ispite din acestea? :)) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' mai e cineva pe planeta asta care nu incearca sa slabeasca??...hi,hi...lasa ca ne trece o vreme ;-) pup

      Ștergere
  7. Uhhhhh ma flatezi!!! :D Pai suna greu, ma bag. Cica dificultate mica? Asta e de incurajare sau ca sa n-am curajul sa zic ca e grea? :D. E GREA! Cum gasesc carnat, dar adevarat nu de vaca degresata, cum fac! Dar de unde gasesc eu shonc? Pot sa fac? Cum fac?
    Multumesc ca-ti vin in gand cand faci carnati! Asa vreau sa-si aminteasca oamenii de mine!
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  8. Reteta asta e usoara, eu te-am provocat la mancat, nu la facut! Carnati adevarati face Mircea, saptamana viitoare ne umplem camara. Iti pastram si tie, stai linistit, numai sa veniti, ca deja e numele tau pe el. Shonc gasesti tot la noi, ca italienii au "prosciutto" si spaniolii "jamon". Iar oamenii stiu ca esti un geniu in viata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Una receta sabrosa y contundente me encantan las salchichas son deliciosas, abrazos y abrazos ímbratisáre.

    RăspundețiȘtergere
  10. Prea bun, prea ca la tara :)))) Da-i meniu pentru d-astia, mai puturosi ca mine in bucatarie, ca-i prea usor de facut.Nu-i pentru sofisticati ca tine....

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.