Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 26 martie 2011

Paste cu carne de porc, ciuperci si smantana







Am fost putin reticenta la reteta aceasta descoperita in revista Femeia de azi nr.8. Carnea prin faina, dar si untul prin faina?? Avand ciuperci putine, am folosit si paste, astfel incat din Porc cu ciuperci si smantana, felul meu s-a transformat in Paste cu carne de porc...

Portii:4
Calorii: 520
Timp: 45'
Dificultate: mica
Pret: 20 lei


Ingrediente:

500g carne de porc taiata cubulete,
1kg ciuperci champignon,
100g unt,
2-3 linguri cu faina,
200 ml smantana,
2-3 catei de usturoi,
1 lingura cu ulei,
sare,
piper negru macinat,
piper alb macinat,
marar verde tocat.

Mod de preparare:

1. Incinge wokul sau o tigaie adanca si prajeste in uleiul incins bucatile de carne date prin faina.




Cand au capatat crusta maronie, da-le deoparte pe hartie absorbanta.

2. Da untul, in bucati mari, prin faina.



Apoi taie ciupercile in bucati mari si pune-le in wok- eu am avut foarte putine ciuperci, vreo 300g.




Lasa-le pana se inmoaie.

3. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, adauga untul infainat, acopera si lasa zece minute. Adauga sare, piper si usturoiul zdrobit. Mai lasa doua minute, amestecand. Adauga smantana si carnea, amestecand energic. Lasa doua minute pe foc, apoi serveste cu marar tocat fin.

Am fiert un pachet de paste spirale si le-am amestecat cu carnea si ciupercile. Am pus smantana deasupra si am presarat marar(congelat).




Mararul i-a dat un gust senzational, eu care eram obisnuita ca in paste sa folosesc doar oregano ;-)



Se poate face sosul alb separat si mai fin amestecand smantana grasa cu 25g unt si 10 g amidon alimentar.

10 comentarii :

  1. Frumoasa reteta, dar nu ti post, asta e numai o intrebare, nici eu ni tin, sa tina care vrea eu nu pot...Zdravo i srecno kuvarice...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mio- tineam post miercurea si vinerea, dar de cand cu asta micu', adica fiu-meu, nu pot, trebuie mereu sa-i gust din mancare. Zdravo, maestre!

    RăspundețiȘtergere
  3. gustos,oricine ar vrea sa manance asta

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei,la paste vin si eu,ca sunt preferatele mele,,,,as putea manca si goale,,,,dar cum ale tale sunt cu carnita,,hopa si eu,,,puppp si Duminica frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O RETETA DELICIOASA SI AS SPUNE CHIAR SALVATOARE ATUNCI CAND ,,NU MAI STII CE SA FACI DE MANCARE,,SI VRI CEVA SIMPLU,RAPID SI FOARTE GUSTOS.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca e delicios acest fel de mancare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Liana, mie imi place tare mult mararul si il folosesc la multe preparate.
    Pup si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ina- ai dreptatate, sa stii ;-)

    @Mirela- cu mare drag, te servesc! chiar si o portie dubla ;-) puuup

    @Daniela- asa e, de aceea am incercat-o ;-)

    @Alexandrina- da, putin ma altfel, de cum eram obisnuiti, dar ne-a placut.

    @Maria- mie nu mi-a placut deloc, dar a inceput sa-mi placa ;-) puuup

    RăspundețiȘtergere
  9. simplu si delicios. pune ciuperci in orice si ma ai la masa fara alte comentarii :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.