Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 20 martie 2011

Placinta cu mere, pere si migdale

Made by Liana









Mi-a facut cu ochiul aceasta reteta din revista Numai pentru tine din anul 1996





E de fapt o placinta cu mere, eu am hotarat sa adaug si pere, deoarece imi plac muuuult de tot ;-)

Timp de preparare: circa 1h
O bucata contine aprox. 490 de calorii

Ingrediente pentru aluat:

500g faina,
250g margarina,
2 oua,
80 ml apa.



Pentru umplutura:

250g mere acrisoare,
250g pere verzi Abate,
200g margarina,
150g migdale macinate,
120g zahar,
2 pachetele de zahar vanilat/zahar cu scortisoara,
75 g de ciocolata cu lapte.

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul mixerului(sau cu mana) se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa(la temperatura camerei), pana se obtine un aluat uniform.



Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

2. Merele si perele se spala, se decojesc, se curata de samburi si se taie felii, pe care le asezati apoi peste aluat, in forma de evantai.


Deasupra puneti bucatele de margarina, apoi presarati migdale.

Amestecati zaharul cu zaharul vanilat-eu am gasit in Kauflant zahar cu scortisoara, astfel incat le-am adaugat la celelalte- si presarati-le peste migdale.



3. Se pune totul la cuptor circa 50 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
La sfarsit se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga mica, taiata la un colt, cu ajutorul careia se orneaza placinta.





Veti obtine circa 20 de bucati de placinta.



Mie, sincer sa va spun, mi s-a parut mai degraba un imens fursec cu fructe...

16 comentarii :

  1. e super faina prajiturica asta,o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Genul asta de placinta e preferata omului meu.
    Daca o vede sigur ma pune s-o pretez.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si eu o bucatica(p.s pare mai degraba a fi o tarta)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare noroc am ca privitul nu ingrasa!
    Ce m-as face intre atatea bunatati?!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Yaya- de acord cu tine, migdalele si ciocolata o fac speciala ;-)

    @Lia-banuiesc ca n-ai chef de prestat, nuuu?

    @Craita-cu drag! eu chiar am facut niste fursecuri din compozitia asta de aluat, de aceea am zis ca e un imens fursec ;-)

    @Angi-hi,hi,hi...chiar asa, n-ai rezista deloc-deloc? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfecta si la aspect si la gust.
    te pup cu drag si-ti doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata! Parca ii simt deja aroma! Minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine,insa aluatul nu e tare?Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mmmm, ce as papa si eu o bucatica, da ma multumesc doar cu privitul:)...arata grozav!
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. MMMM,ce as papa si eu macar o bucatica,,,,,puppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce bunaciune ..........mere, pere, migdale........mmm.

    RăspundețiȘtergere
  12. Suna super dar si arat fain, migdale dau un gust special...

    RăspundețiȘtergere
  13. Superba prajitura, multumiri pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Micul-hmm, nu chiar perfecta, ca nu-i o placinta dupa care sa mori, vorba americanului ;-) :*

    @Iulia- ma bucur ca-ti place! pupici

    @Beatrice- sigur ca nu e pufos aluatul, merele si perele isi ma lasa din sucul propriu, apoi nu uita ca se mai pun bucati de margarina peste fructe, 200g!

    @Violette-daca vrei sa papi, nu-ti ramane decat sa o prepari...;-)

    @Mirela- te servesc cu drag! puuup

    @Medi- sa nu uitam de ciocolata, daa? ;-)

    @Miodrag- chiar asta mi-a placut si mie la ea ;-)

    @Alexandrina-merci frumos, cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  15. se pot inlocui migdalele cu nuca? simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, poti sa feliezi miezul de nuca sau efectiv sa-l rupi in bucati mari ;-)

      Ștergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.