Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 10 martie 2015
Spaghete gratinate cu carne tocata de vita si ciuperci
In martie vremea e tare capricioasa. Mai mult cu minus si un pic de soare la pranz, iar seara din nou cu minus. Pai, in aceste conditii, sa tot incinzi cuptorul ;-)
Imi place combinatia de carne tocata de vita cu ciuperci si am tot facut-o ba cu mamaliga, ba umplutura cu alte paste, ba ciuperci umplute etc.
E o mancare obisnuita, simpla si foarte gustoasa, preferata de noi <3
Ingrediente:
o punga de spaghete,
350g carne tocata de vita,
1 ceapa,
1 morcov,
1/2 ardei kapia rosu,
1 borcan ciuperci SunFood,
1 conserva rosii decojite SunFood,
1 lingurita rasa de Chili pul biber Kotanyi,
3 oua,
200g smantana,
1/2 lingurita oregano Kotanyi,
1/2 lingurita busuioc Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata, apoi ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt.
Intr-un wok incins cu putin ulei se pun legumele tocate-eu le-am dat la robot-se lasa la distuit, apoi se toarna ciupercile, pe care, in prealabil, le-am strecurat si scurs.
Apoi am adaugat carnea tocata de vita
si dupa ce carnea a prins culoare, se toarna si rosiile decojite.
Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert 20-25 de minute.
La final adaugati o lingurita rasa de Chili pul biber sau un ardei iute proaspat, daca aveti. Asezonati cu sare si piper proaspat rasnite.
Pregatiti tava de ceramica pentru cuptor, ungeti-o cu unt de jur imprejur. Impartiti spaghetele in doua si puneti o parte in tava.
Peste spaghete turnati compozitia de carne tocata cu ciuperci
si acoperiti cu a doua parte de spaghete. Bateti cele trei oua cu smantana, asezonati cu sare si piper proaspat rasnite, oregano, busuioc si tunati amestecul peste spaghete.
Dati la cuptor pana se aureste frumos deasupra!
Prima portie a fost servita!!
Apoi, din mijlocul spaghetelor cu ajutorul unui inel de inox am decupat un "turnulet" pe care l-am asezat peste cascavalul ras dintr-o farfurie.
Dragostea trece prin stomac!-inca o data dovedit ;-)
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
arata delicios, am sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergere