Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 6 martie 2015

Noodles(taitei) cu legume







 Noodlesii astia sunt sadici, zau!! Ti se incolacesc in jurul barbiei si te bat peste buze pedepsindu-te astfel sa-i termini pe toti!! Hahaha! Sunt extraordinari de buni, zau!  ;-) 
Si cu atatea arome chinezesti, plus legumele pline de vitamine, chiar e un pranz sau o cina satioasa. De post, desigur, doar ne aflam in Postul Pastelui.
Cine nu tine post poate sa incerce varianta cu carne,  Noodles(taitei) cu pui si legume.

Ingrediente:
o punga cu noodles(taitei chinezesti),
ulei de arahide,
4 linguri sos de soia,
1/2 ardei gras verde,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 zucchini/dovlecel,
4 frunze de varza,
o legatura de ceapa verde,
100g telina,
1 morcov,
2 linguri sos de chili,
3 linguri ulei de arahide,
50g susan,
sare si piper,
5 condimente/five spices.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie fara grasime trageti susanul pana se aureste. Lasati-l deoparte.

 Noodles sunt taitei chinezesti din grau dur si sare. Eu ii cumpar de la Lidl.

 Puneti o oala cu apa si sare la fiert, apoi  adaugati taiteii/noodles si lasati-i aproximativ 4 minute, cat scrie pe ambalaj. Clatiti-i in apa rece si turnati o lingura de ulei de arahide peste ei, ca sa nu se lipeasca.


 Legumele le spalati, le curatati, le stergeti de apa si le taiati in bucati mari. Foile de varza le tocati fideluta-daca veti gasi varza chinezeasca ar fi si mai bine, eu n-am gasit.
Ceapa verde o taiati rondele. Lasati un fir verde pentru a orna mancarea la final.

Intr-un wok cu 2 linguri ulei de arahide(tot de la Lidl) incins distuiti prima data ceapa verde,


apoi restul legumelor.


Cand legumele s-au distuit, au prins culoare si s-au inmuiat putin, adaugati doua linguri de sos de chili


si doua linguri de sos de soia. Se asezoneaza cu  5 condimente/five species contine: un amestec de condimente chinezesti: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezească (Cassia), prajite uneori si de fiecare data macinate- eu am rasnita din Portugalia, de la prietena mea <3

Apoi adaugam taiteii si amestecam. Presaram susanul prajit. Asezonam cu sare si piper dupa gust.


 Mai  adaugam doua linguri de sos de soia si amestecam.


La final adaugam rondelele de ceapa verde. Servim!





Pofta buna si post usor!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.