Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 21 februarie 2015

Tarta cu branza si mandarine












Nevoia de dulce poate fi satisfacuta cu cateva retete simple, ce implica fructe proaspete si gustoase. Citricele iti asigura o imunitate de fier, deci sunt perfecte acum, in plin sezon rece, iar cei mici le adora!!
Iata, deci, o reteta simpla si delicioasa, ca pentru o zi de iarna insorita: Tarta cu branza si mandarine. Reteta e din revista Click! Pofta Buna! nr.1/2015.

Dificultate: mica
Preparare: 90'
Bucati:

Ingrediente:
Pentru aluat:
200g faina,
100g unt,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker,
1 ou,
1 praf de sare,
coaja mandarina/portocala,
1-2 linguri de lapte rece(optional).

Pentru umplutura:
500g branza de vaci,
150g zahar praf,
1 plic de zahar vanilat,
2 linguri de faina,
4 oua,
200ml frisca lichida,
coaja mandarina/portocala,
1 lingura gris.

Pentru decor:
1 conserva de mandarine,
100g fulgi de migdale.

Mod de preparare:

La aluatul de tarta folositi untul rece si taiat cubulete. Amestecati bine toate ingredientele-in loc de coaja de mandarina, puteti folosi si coaja de portocala- si incepeti sa framanti un aluat nisipos.

 Dati aluatul la frigider, aproximativ 30 de minute.



Pentru umplutura.
Mandarinele din conserva le lasati la scurs. Siropul il puteti folosi la insiroparea unui tort sau prepararea unui juice. Puteti folosi si portocale, desigur, dar trebuie sa le curatati de pielite.
Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati branza de vaci cu frisca lichida si zaharul praf, 



zaharul vanilat, coaja mandarina/portocala, iar la sfarsit incorporati si albusurile batute spuma.


Tapetati cu hartie de copt o tava de tarta sau o ungeti cu unt si tapetati cu faina.
Scoateti de la rece aluatul, asezati-l pe un blat dat cu putina faina, intindeti o foaie suficient de groasa si  puneti-o in tava, inclusiv pe peretii acesteia. Intepati-o cu furculita. 
Eu intind aluatul cu mana, direct in tava :P




Presarati lingura de gris pe toata suprafata de aluat, 



 ca sa absoarba umezeala excesiva, apoi dati 10 minute la cuptor.
Scoateti tarta din cuptor, turnati umplutura de branza,  nivelati-o 




si o lasati-o la copt 20 de minute. 
Mi-a fost frica sa nu dea pe dinafara, de aceea am pus tarta intr-o tava dreptunghiulara.
 Mai scoateti o data tava, decorezi cu feliile de mandarine si presarati fulgii de migdale.



Introduceti tava la cuptor si lasati-o 20-25 de minute pana cand tarta e rumenita.


Lasati-o la racit, pe urma feliati-o.


Nimic pretentios ;-) Dar bun si delicios pentru o sambata linistita petrecuta in sanul familiei <3


Un comentariu :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.