Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 3 decembrie 2014

Tocanita de vitel cu hribi










De ziua Romaniei, 1 Decembrie, am preparat aceasta tocanita avand incluse in fotografia de prezentare cele trei culori ale drapelului nostru: rosu-ardeiul iute, galben-mamaliga si albastru-prosopul de bucatarie.
Cu intarziere, dar din toata inima: La multi ani, Romania!

Nu stiu daca aceasta Tocana/tocanita de vitel cu ciuperci poate fi un fel traditional romanesc, dar reteta(Vitel cu ciuperci) e din Cartea de bucate a  Sandei Marin, editie integrala, Ed. Humanitas, 2009.
O reteta pentru mustaciosi ;-) <3

Ingrediente:
500g carne de vitel.
250g hribi,
1 ceapa,
1 lingurita de faina,
100ml vin alb,
100ml supa de carne/apa,
2 rosii decojite din conserva SunFood,
1 lingura condimente 5 Senses Kotanyi,
sare, piper,
ardei iute(optional).

Mod de preparare:
Carnea de vitel se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucatele potrivite.


Se pun bucatile intr-o cratita sa se prajeasca impreuna cu o lingura de unt si una de ulei-sau puteti pune doua linguri de untura, daca aveti.

Se spala hribii(ciupercile) si se taie feliute subtiri. Exact asa mi le-a pus soacra-mea la congelator: curatate, spalate si taiate felii subtiri ;-)

Cand carnea este rumenita-aproximativ 5-8 minute,


se scoate pe o farfurie adanca si se acopera.

In zeama de carne se pun ciupercile. Eu am avut mai multe, aproape 500g, dar le-am impartit si din cealalta jumatate am facut o salata de post ;-)


Dupa ce-si lasa si ele zeama, adaugati ceapa taiata marunt-eu am avut ceapa rosie- si se presara faina si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.



Se toarna vinul-eu am avut rose-si supa de carne, si doua rosii decojite si intregi din conserva de la SunFood.  Rosiile se sparg.


Sau puteti folosi pasta de rosii.
Se adauga carnea peste ciuperci.



Se potriveste sosul de sare si se adauga o lingura de condimente 5 Senses Kotanyi.


Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. Puteti da si la cuptor, sa fiarba la foc potrivit, daca doriti.

Cand e gata serviti fierbinte alaturi de mamaliguta si ardei iute.



Foarte buna, dar cam putina. Mustaciosul nu s-a saturat, dar s-a declarat incantat ;-)


6 comentarii :

  1. Era ora 23 pm cand am vazut poza pe Facebook, am privit poza,imi spun,mmmm bine arata.
    Inchid Facebook, intru din nou,hmmm iar poza ta,femeie ma luat o foame de am mancat o ciocolata intreaga si numai tu esti de vina :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioi, cu hribi, ce bunatate poate sa fie! M-ai facut sa salivez de la prima ora. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Ma numesc Bitu Mihai si vreau sa te anunt ca au inceput inscrierile pentru concursul organizat de Mediapress Advertising SRL cu premii in valoare de 900 euro ( Locul 1 – 500 euro, Locul 2 – 300 euro, Locul 3 – 100 euro) si am fi onorati sa te numeri printer participantii la concursul nostru.

    In data de 10 decembrie vom da startul pentru publicarea de articole, asa ca nu mai este mult timp in care sa te poti inscrie la concurs.

    Pentru ati putea creea cont, trebuie sa intri pe www.bloghub.ro , platforma dezvoltata de noi pentru a putea organiza concursuri pentru bloggeri cat mai corect si cu o jurizare cat mai transparenta.

    Te asteptam sa te inscrii !

    Multumim !

    Bitu Mihai,
    SEO - Mediapress Advertising

    RăspundețiȘtergere
  4. ioiii ce minunatie avem aici!!! <3 mi`ati facut o pofta de lup :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocanita arata fantastic, are tot ce-i trebuie ca sa fie delicioasa, iar ideea de prezentare cu tricolorul e grozava, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta a fost o mancare pe cinste. As servi si eu cu mare drag sunt convinsa ca nu mai ai. Te pup!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.