Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 21 decembrie 2014

Pastrav la gratar cu mujdei








In postul Craciunului sau postul Nasterii Domnului aproape in fiecare sambata si duminica e dezlegare la peste, de aceea se considera acest post drept unul usor.
Iar pestele e sanatos, usor si gustos, iar noua ne place mult.
Reteta e usoara, cred ca oricine o poate prepara ;-)

Ingrediente:
2 pastravi Ocean Fish,
piper cu lamaie rasnita Kotanyi,
sare.

Cartofi natur:
4 cartofi,
50g unt,
sare,
patrunjel proaspat.

Mujdei:
o capatana de usturoi,
un praf de sare,
1/2 ceasca apa sau zeama de carne.


Mod de preparare:

Cartofii natur:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa dea un clocot, apoi ii lasam sa fiarba la foc mic. In aproximativ 15-20 de minute ar trebui sa fie gata. Ii scurgem, punem cubuletul de unt, sare, ii amestecam usor si tocam patrunjel proaspat pe care il presaram deasupra lor. Ii tinem la cald.

Mujdei:
Se curata usturoiul si se sfarama cu putina sare in piulita de lemn/ceramica pana se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se toarna deasupra zeama de carne sau apa. Eu am pus apa.

Pastravi la gratar
Se decongeleaza pastravii-eu am avut o punga de la Ocean Fish cu patru bucati, gata eviscerate, dar am folosit doi la o reteta, astfel incat mi-au ramas doi pentru aceasta reteta ;-). Se sterg cu prosoape absorbante, se sareaza, se rasneste piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si se cresteaza de 4-5 ori pe lungime.


Se unge tigaia incinsa cu ulei de masline si se aseaza pastravii.


Se intorc la 5 minute de trei ori...mai jupuiti, mai fara piele :P


Cu putin noroc pe cealalta parte au ramas intregi ;-)

Se servesc alaturi de cartofii natur presarati cu patrunjel proaspat.
Am decorat cu o ramura de salvie.
Mujdeiul se toarna peste pastrav in limite rezonabile si se aseaza alaturi pentru cine e dispus si dornic sa-si mai puna ;-)



Pofta buna si post usor!


3 comentarii :

  1. Daca vedeam de ieri reteta asta iti bateam la usa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi ploua in gura domnita Master Chef :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.