Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 20 mai 2014

Cake I love moustache









Nu stiu cum ar suna in limba romana I love moustache...iubesc mustata?? Io iubesc mustaciosii, de fapt, mustaciosul, doar unul, pe sotul meu.
Si de ziua lui m-am gandit ca ar fi potrivit sa-i prepar un tort ca o declaratie de dragoste, cu muuulta ciocolata. De fapt, un trio de ciocolata, crema ganache cu ciocolata neagra, cu lapte si alba!


Ingrediente pentru un blat:
100ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
3 linguri cacao neagra Dr.Oetker,
2 oua,
100g faina,
o lingurita rasa praf de copt.

Pentru ganacheul de ciocolata neagra:
200g ciocolata neagra,
200ml frisca lichida Megle.

Pentru ganacheul de ciocolata cu lapte:
250g ciocolata cu lapte,
150ml frisca lichida Megle.

Pentru ganacheul cu ciocolata alba:
300g ciocolata alba,
100ml frisca lichida Megle.

Pentru decor:
150g martipan Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu Dr.Oetker,
100g ornamente de ciocolata Dr.Oetker,
25g ciocolata cu lapte.

Pentru imbracat tortul:
200ml frisca lichida Megle,
100g ciocolata cu lapte.

Mod de preparare:

Blatul
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua.


Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amesteci usor, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.


Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor  la 160-180 de grade, pentru 20-30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.

Cremele:
Rupi ciocolatile in bucati, le pui in boluri separate


si le topesti pe fiecare in parte pe bain-marie sau la microunde. Eu le-am topit la microunde, chiar daca am fixat la 30 de secunde, am deschis din 10 in 10 secunde si am amestecat ciocolata sa nu se arda. Si iar de doua ori cate 30 de secunde pana cand ciocolata a fost lichida. Atunci am incorporat in fir subtire frisca lichida si am amestecat pana cand s-a incorporat.


Apoi am acoperit cu folie alimentara fiecare bol si l-am lasat in frigider peste noapte. Trebuie sa stea 10-12 ore la rece, ca sa se intareasca, iar a doua zi le-am mixat si au devenit spumoase.

Asamblare:
Peste primul blat se pune ganacheul de ciocolata neagra. Blaturile sunt foarte pufoase, nu trebuie insiropate, deoarece in momentul in care puneti crema si o intindeti, o veti intinde cu tot cu blat.
Peste al doilea blat se pune ganacheul de ciocolata cu lapte, iar peste al treilea, cel de ciocolata alba.



Pentru imbracat tortul: Frisca lichida se spumeaza si se adauga ciocolata cu lapte topita. Cu aceasta se imbraca tortul.

Martipanul se intinde cu sucitorul dupa ce presarati zahar praf pe masa de lucru.


Acoperiti tortul cu martipan. Eu am acoperit doar deasupra, exact forma blatului. Cu ce mi-a ramas am facut litera I, INIMA si MUSTATA.



Inima am vopsit-o cu colorant alimentar rosu si am lasat-o la uscat.


Mustata si litera I le-am acoperit cu ciocolata de lapte topita si le-am dat la congelator.


Le-am acoperit in mai multe straturi, dar, din pacate, mi s-au strambat la congelator...:(

 Pe marginile tortului am presarat bomboane mici de ciocolata de la Dr.Oetker, cele lunguiete, dar am avut si bobite de ciocolata.



 Am asezat si decoratiunile si gata tortul!!


 Si o felie!


  Am impartit acest tort cu prietenii mei! Am daruit dragoste, am primit dragoste <3











5 comentarii :

  1. Cu siguranta un cadou frumos pentru un mustacios :) La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, cu siguranta e tare bun! Cred ca a fost un cadou grozav, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat si gustull cred ca e irezistibil <3
    sa va traiasca mustaciosul si sa fiti fericiti mereu :*

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI sanatosi si fericiti colegului tau de apartament ! Cu un asemenea tort nu ai cum sa nu-l cuceresti....
    O feliuta, zau ca as gusta si eu !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.