Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 8 mai 2014

Brioche bouclettes cu somon afumat









Nu stiu cum mi-a traznit mie ideea de a face o Brioche Bouclettes sarata. Dar, mi-a traznit! :D
Poate unii o considera blasfemie, poate altii, nu, dar mie mi s-a parut a fi o idee buna!
E aceeasi reteta de Brioche Bouclettes, dar fara zahar, arome si coaja de portocale. Am pus in plus doar mai multa sare si marar uscat. Plus fasii intregi de somon afumat. Am avut de unde, ca  tava era d-aia lunga si mare de 300g de somon afumat de la Ocean Fish si mi-a si ramas vreo 50g ;-)
Si a fost mi-nu-na-ta, credeti-ma, baietilor mei tare le-a placut!! Si mie!! <3

Ingrediente:
250g somon afumat Ocean Fish,
2 galbenusuri de ou,
1 lingurita de zahar,
1 lingura sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
1 lingura de marar uscat.

Pentru uns:
1 galbenus, 
1 lingura de lapte.

Mod de preparare:

1.Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se pune  la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.

 2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, mararul uscat si maiaua-care si-a triplat volumul.






 Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, laptele caldut ramas 



 si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.

3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.



 4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, 



il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.


 5. Suprapunem trei rondele una peste cealalta si le taiem pe mijloc de sus pana jos.Taiem fasii de somon pe care le asezam peste jumatatile taiate.




  Cele doua jumatati le rulam, rezultand o floare.



6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam de jur imprejur florile cu taietura in jos, la distanta intre ele pentru ca vor mai creste. 



 7. Umplem toata tava de floricele si le lasam la crescut inca o ora, pe aragaz cu cuptorul pornit si acoperite cu un prosop.

8. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte. 



Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda.


 Cand scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca sau rupeti-o calda! :P :D

 
si cu somon


Doamne, Doamne

A fost intr-un mare fel!!!


Musai sa o incercati si voi!!
Promiti, Marilena Uldry? :* <3

3 comentarii :

  1. Ah, Doamne cum arata si cum cred ca e si la gust! Draga mea surioara, sigur o sa incerc sa fac si eu bunatatea asta cu nume princiar si gust pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce bine arata! Musai trebuie sa le incerc si eu ;)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.