Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 17 august 2013

Piept de pui marinat in iaurt si curry









 


O zi de sambata potrivita pentru gratar. 

Doar vara se poarta gratarele si mesele usoare. Cred ca pieptul de pui la gratar e alegerea perfecta. 
Putin aromat si condimentat, putin mai altfel, mai diferit, pieptul de pui marinat in iaurt si curry va deveni vedeta gratarului. 

Dupa o reteta din revista Femeia de azi. 



Ingrediente:
 o caserola de piept de pui fasii (600-800g),
375g iaurt,
1 lingura rasa curry Koyanyi,
1 lingura usturoi granulat Kotanyi,
2 lamai,
mustar picant cu boabe de piper,
ceapa verde,
boabe de piper roz,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.




Mod de preparare:

Amestecati iaurtul cu zeama de la o lamaie, usturoiul granulat, curry si putina sare si piper din rasnitele Kotanyi. Lasati o ora la rece.
Spalati  pieptul de pui si tamponati-l cu prosoape de bucatarie din hartie. Stoarceti peste fasii sucul de la o  lamaie. Lasati la marinat o ora la rece. Eu pieptul de pui il cumpar gata taiat fasii de la Deliciosul de Vaslui.  
Turnati marinata de iaurt si curry peste bucatile de pui si amestecati bine, sa fie acoperita toata carnea. Lasati la marinat la frigider minim 1 ora, maxim o zi. Eu am lasat peste noapte la frigider.


Scoateti pieptul de pui din marinata, treceti bucatile prin betisoare ude de frigarui, lasate in apa rece cca 15 minute-ca sa nu ia foc pe gratar- si asezati-le pe grill sau gratar. Eu am folosit tigaia grill de la Delimano.

Cand sunt facute pe o parte, 3-5 minute, intoarceti-le sa se prajeasca si pe cealalta parte.

Cand s-au racorit, puneti pe fiecare frigaruie, jumatate de lingurita de mustar picant cu boabe de piper.

Am servit cu  orez  simplu si porumb fiert si am ornat cu ceapa verde si boabe de piper rosu.







Pofta buna de /la gratar ;-)

4 comentarii :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.