Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 2 august 2013

Panna cotta cu crema de ananas si sirop de zmeura













Acest desert rece, colorat si aromat, l-am preparat special pentru concursul "Gatesc sanatos cu Sun Food".

Apreciez conservele lor deoarece ingredientele sunt 100% naturale, fara conservanti, gust, culoare, aroma etc. Le-am folosit inca de cand au aparut pe piata si continui sa le folosesc. Daca sunteti bloggeri culinari si vreti sa participati si voi la concurs, participati pana in 31 iulie, inclusiv, dar mai bine cititi regulamentul intai.



Produsele Sun Food se gasesc atat in reteaua de magazine Cora, Auchan, Selgros, Metro cat si pe www.sunfood.ro sectiunea shop online!


Ingrediente pentru panna cotta:
200ml lapte,
200ml frisca lichida,
80g zahar,
100ml suc de ananas,
1 plic gelatina.

Ingrediente pentru crema de ananas:

o conserva ananas rondele SunFood,
2 oua,
30g amidon,
50g zahar.

Ingrediente pentru siropul de zmeura;
200g zmeura,
100g zahar,
100ml apa.

Mod de preparare:

Panna cotta: Laptele se pune la fiert impreuna cu frisca lichida si zaharul.



 Se aduce la punctul de fierbere, verificam daca zaharul s-a topit si tragem oala de pe foc, lasand-o la racit.
Gelatina se pune la hidratat in 100ml suc de ananas rece.



Eu am lasat conserva la frigider peste noapte. Cand s-a umflat se toarna in laptele cald si se amesteca pana cand se dizolva granulele de gelatina.
Panna cotta se toarna in pahare sau forme mici si se da la frigider.

Crema de ananas: Cu blenderul vertical mixam ananasul, -cantariti 300g-si pastrati o rondea pentru decor-



adaugam ouale, zaharul si amidonul


 si omogenizam.
Punem compozitia pe foc


 si cand se ingroasa ca o budinca,


o mai lasam un minut, apoi stingem focul. O acoperim cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta.

Siropul de zmeura:
Apa cu zaharul se pun pe foc si cand incepe sa fiarba apa, adaugam zmeura zdrobita.


Amestecam si lasam pana scade si se ingroasa siropul. Strecuram siropul de semintele de zmeura si lasam la racit.



Panna cotta o turnam in mod egal in pahare si dam la rece. Cand s-a intarit, adaugam in mod egal crema de ananas



si iar dam la rece. Cand s-a racit si crema, turnam siropul, tot rece, in mod egal.

Am lustruit paharele cu servetele de hartie umezita in apa de vreo 5 ori pana cand au aratat cristal! :P

Decoram cu frunze de menta, zmeura si un triunghi de ananas.




Cine vrea un pahar? Mana sus!!




5 comentarii :

  1. Acum l-ai scos din frigider ???
    Cum sa nu vreau o asemenea bunaciune aromata ?
    Dar....mi-e mila sa incep desertul ca prea fain arata.....
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arata! Succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. O cupa si pentru mine, desi nu prea cre ca mai este:)
    Frumoase culori!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.